Seçim Ne Getirdi?

Seçimin üzerinden tam 2 hafta geçti. İlk andaki şok dalgası ve sonrasında Bayram da atlatıldığına göre şimdi soğukkanlı bir analizin tam zamanı.Zira bir yandan hayatın zorlukları ve gerçekleri ile...

Seçimin üzerinden tam 2 hafta geçti. İlk andaki şok dalgası ve sonrasında Bayram da atlatıldığına göre şimdi soğukkanlı bir analizin tam zamanı.

Zira bir yandan hayatın zorlukları ve gerçekleri ile yüz yüzeyiz, yeniden. Bir yandan da siyasal tablonun netleşeceği yeni bir döneme girdik.

Seçimden sonraki Türkiye’yi anlamalıyız.

Memlekette ‘bir bahar havası’ var. İyimserlik rüzgarları esiyor. Yüzler gülüyor. Bu duygu değişiminin sebebini ve 31 Mart’ta ne olup bittiğini gerçekten anlarsak 2028’in yol haritasını da görmüş oluruz.

Vatandaş ülkede denge sağladı. Yönetimde keyfiliği sınırlandırmak için iktidarın karşısında muhalefeti güçlendirdi. 14 Mayıs’ta dağınık ve kaotik gördüğü, bu nedenle güvenemediği için iktidar vizesi vermediği muhalefeti sadece 10 ay sonra yerelde mutlak iktidara getirerek ferasetini gösterdi. Eğer 6’lı masada o dağınıklık olmasaydı, böyle bir sonuç 14 Mayıs’ta çıkardı. Seçmen öyle bir terazi kullandı ki; sadece 10 ay içindeki iki seçimde “altın denge’ oluşturdu. Buna temsilde adalet, yönetimde istikrar, ülkede denge/denetleme denir işte.

Uçurumun kenarından dönüldü

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyiler Kazanır Mı? 29 Nisan 2024 | 272 Okunma Farklı Bir 23 Nisan 24 Nisan 2024 | 262 Okunma CHP'ye Uyarı! 22 Nisan 2024 | 2.379 Okunma Seçim Ne Getirdi? 15 Nisan 2024 | 498 Okunma Değişimin Sırrı 08 Nisan 2024 | 161 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar