CHP'ye Uyarı!

Türk demokrasisinin geleceği CHP’den seçilen belediye başkanlarının elinde. 5 yıl önce belediye başkanı olarak göreve gelen isimler başarılı olduğu için 2024’te yerel seçimde başka...

Türk demokrasisinin geleceği CHP’den seçilen belediye başkanlarının elinde. 5 yıl önce belediye başkanı olarak göreve gelen isimler başarılı olduğu için 2024’te yerel seçimde başka CHP’li isimlerin yolunu açtılar.
Şimdi aynı sorumluluk sayıca çok daha fazla olan yeni başkanların omzunda. Haritayı kırmızıya boyayan bu isimler de 2019/2024 dönemi performansını tekrar ederse 2028’de Türkiye’de her şey değişir. Sadece iktidar değil her şey. Demokratik hayatın gidişatı değişir.
Nedir beklentimiz? İsteğimiz?
Sosyal belediyecilik.
Ekonomik zorluk döneminde olduğumuz için bebeğe, annesine, öğrenciye, kadına ve emekliye yardım hizmetleri. Gıda, ulaşım, hijyen, öğrenim desteği.
Bir de çöpleri toplasınlar, suyu akıtsınlar, ulaşımı aksatmasınlar.
Kıt kaynaklarını sadece metro gibi toplu ulaşım için kullansınlar.
Parayı betona gömmesinler. Rant tuzağına düşmesinler. Spor ve kültürü de ihmal etmesinler. Budur.
Ne yaptı 2019’da seçilenler? İş birliği. Sık sık biraraya geldiler. Sırayla, ayda bir farklı ilde toplandılar. Halkla buluştular ve kendi aralarında dayanıştılar.
Şimdi 2024’de seçilenler de aynısını yapsın. İş birliği yapsınlar. Proje havuzları oluştursun, sosyal belediyecilikte çığır açsınlar. Önlerinde 5 yıl var. Çok çalışsınlar. Halka yakın olsunlar.

Torpile, nepotizme hayır !!!

“Yapılması gereken” bu.
Bir de “sakınılması gereken” var.
Bu iktidardan şikayetçi olduğumuz ne varsa ondan uzak dursunlar. Evvela torpile hayır. Akraba kayırmacılığına hayır. İmar rantına hayır. Lükse, şatafata, israfa karşıyız. Tevazu istiyoruz.
Liyakate dayalı atama ve görevlendirmeler bekliyoruz. Birinin eşi, öbürünün çocuğu, berikinin yakını değil, hak edenin görevlendirildiği bir duyarlılık peşindeyiz. İşe alımlarda şeffaf, adil, dürüst süreçler işletilsin ve herkese açık sınavlar yapılsın. Sadece ve sadece engelli atamaları ve kadın istihdamını artırmaya dönük pozitif ayrımcılık söz konusu olabilir.
Öyle başarılı olsunlar ki; ‘belediyele...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Emekçinin bayramında neler gördük? 02 Mayıs 2024 | 116 Okunma İyiler Kazanır Mı? 29 Nisan 2024 | 294 Okunma Farklı Bir 23 Nisan 24 Nisan 2024 | 263 Okunma CHP'ye Uyarı! 22 Nisan 2024 | 2.381 Okunma Seçim Ne Getirdi? 15 Nisan 2024 | 500 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar