Yeni bir faz

Önce bir örnek…Bu sabah Cins ofisinin 20’yi aşkın genç misafiri vardı. Mardin Gençlik Merkezi’nin İstanbul gezisi yapan gençleri, dergiyi nasıl çıkardığımız konusunda fikir...

Önce bir örnek…

Bu sabah Cins ofisinin 20’yi aşkın genç misafiri vardı. Mardin Gençlik Merkezi’nin İstanbul gezisi yapan gençleri, dergiyi nasıl çıkardığımız konusunda fikir alışverişinde bulunmak üzere ziyaret ettiler bizi.

Ziyaretimize gelen gençlerin Mardin’de çıkardıkları Panik Dergisi’nin zaten hastasıyız, fakat asıl hasta olduğumuz mesele o muazzam gençlik merkezi projesi. “Türkiye’de gençler için yapılmış en iyi proje hangisi?” diye soracak olsanız bana, tartışmasız Mustafa Yaman Vali’nin hayata geçirdiği Mardin Gençlik Merkezi projesi cevabını veririm size.

2 yıllık bir mazisi bile yok bu merkezin. Fakat şu ana kadar 10 bin Mardinli gençle birebir temas kurulmuş durumda. Geçtik keman-gitar kurslarını, geçtik etüt programlarını, geçtik yabancı dil-diksiyon eğitimlerini, geçtik uluslararası ilişkiler derslerini, geçtik radyosunun, dergisinin, muazzam bir kütüphanesinin olmasını, sadece “proje yazım ofisi” bile ödül alır bu merkezin.

“Nedir en önemli etkisi bu merkezin?” diye soracak olursanız ben de size derim ki Mardinli gençlere sağladığı özgüvendir. Bütün mesele, bütün hikâye, bütün kilit orada... Özgüven yükselince, “yapabiliriz” duygusu yükselince ve daha da önemlisi yapabilince bu gençler terör örgütünün ekebileceği tarlalar olmaktan çıkıyorlar haliyle. Yarına dair bir umutla doluyorlar. Büyük iş.

Meselenin ek yeri neresi peki? Meselenin ek yeri Mardin Valisi Mustafa Yaman. Gençlerin tamamı “Valimiz giderse, belediyenin finanse ettiği bu merkezin yönetimi başka birinin, başka bir yapının eline geçerse” diyerek endişelerini bildiriyorlar. Sakın ola yanlış anlaşılmasın. “Siyasi bir el değiştirme” işinden söz etmiyorum. Gençler, kendilerine sağlanan bu muazzam imkânın sadece Mustafa Yaman’ın olağanüstü gayretleriyle hayata geçirildiğinin farkındalar. Endişeleri de siyasi-politik endişe değil böylelikle. “Vali amcaları” olmadan bu merkezin derhal kuşa döndürüleceğini hissediyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tam bir operasyon olarak Karabük Üniversitesi yalanları 26 Mart 2024 | 1.785 Okunma Sen sabır zannedersin, hâlbuki aşktır o 24 Mart 2024 | 315 Okunma Ersin’in “yaz” dediği yahut temsil krizinin bütün sorunları 23 Mart 2024 | 225 Okunma Sarhoştum, hatırlamıyorum 19 Mart 2024 | 1.176 Okunma Değişen bir şey aramak 17 Mart 2024 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar