Yaşasın Filistinli sinemacılar

Filistinli yönetmen-yapımcı May Odeh şöyle yazmış sosyal medyadan yaptığı açıklamada: “Böyle bir festivalin sponsorluk için savaş suçları işleyen bir ülkeyle işbirliği...

Filistinli yönetmen-yapımcı May Odeh şöyle yazmış sosyal medyadan yaptığı açıklamada: “Böyle bir festivalin sponsorluk için savaş suçları işleyen bir ülkeyle işbirliği yaptığına inanamıyorum.”

Odeh’in “savaş suçları işleyen bir ülke” dediği yer elbette yere batası, bir daha belini doğrultamayası, tarihin çöp tenekesinde hak ettiği yeri bulası İsrail. “Böyle bir festival” olarak nitelediği festival ise, İKSV’nin düzenlediği İstanbul Film Festivali.

Karışık mı anlatıyorum? O halde baştan alayım.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı, fevkalade büyük bir yanlışa imza atarak hem İstanbul Film Festivali, hem de İstanbul Müzik Festivali için ARTISRAEL isimli lanetli kurumla bir destek anlaşması imzalamış.

Nedir bu ARTISRAEL isimli lanetli kurum? Parasını doğrudan Siyonizm’in temin ettiği, tüm dünyada kendisini İsrail’i şirin göstermek için uğraşan, güya sanat sepet işlerini destekleyerek doğrudan İsrail’e halkla ilişkiler faaliyeti temin eden bir kurum.

Tabii, bu lanetli kurumun sponsorluğu ortaya çıkınca Filistinli sinemacılar derhal bir “festivali boykot çağrısı” yapmışlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal çürüme yazıları 4: Ahlâkî pozculuk cumhuriyeti 23 Nisan 2024 | 414 Okunma Sosyal çürüme yazıları 3: Şişirilmiş dudaklar cumhuriyeti 20 Nisan 2024 | 908 Okunma Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 954 Okunma Yavaş orman 14 Nisan 2024 | 291 Okunma Sosyal çürüme yazıları 1: Üçüncü sayfa cumhuriyeti 13 Nisan 2024 | 759 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar