Umutsuzluk

Biriktirilmiş ezberlerin işe yaramadığı bir yeni dünya burası

Tam kapanmadan hemen önce yurdumuzun kaymak tabakası “kavimler göçü”ne benzer şekilde büyükşehirlerden tatil beldelerine aktı. Üstelik bu kaymak tabakası, açık konuşmak gerekirse “yekpare seküler bir blok”tan oluşmuyor epeydir. Dolayısıyla “bu sekülerler de çok şey canım” cümleleri her ne kadar haklılık içeriyorsa da bir bakıma eksik.

“İyi ama RTE ya da AKP plakalı lüks araçlarına binip güneye süzülen çok sayıda insanın varlığı ile bir derdin var mı?” diye soracak olursanız bana, size cevabım “hayır” olacak. Tıpkı “lüks araçlarının arkasında Atatürk imzası çıkartması olan insanların güneye süzülmesi ile ilgili bir derdin var mı?” sorusuna “hayır” cevabı vereceğim gibi. Yani iki grupla da çok ciddi dertlerim var elbette ama birazdan anlatmaya çalışacağım manzarada son derece önemsiz gruplar ikisi de.

Şu noktada kafam artık çok net: Korona dediğimiz illet, hemen tüm dünyada ''.......

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 918 Okunma Yavaş orman 14 Nisan 2024 | 285 Okunma Sosyal çürüme yazıları 1: Üçüncü sayfa cumhuriyeti 13 Nisan 2024 | 739 Okunma AK Parti İslamcılardan kurtulmalı mı? 09 Nisan 2024 | 1.124 Okunma Aşksızlara verme öğüt 07 Nisan 2024 | 774 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar