Üç gün daha dirensinler mi?

Biz sizin bu oryantasyon eksiğine, bu iki yüzlüğünüze, bu kıvırmalarınıza alıştık. Ama lütfen bari bizi rahat bırakın da “kahrolsun Amerika ve kahrolsun dünyanın bütün Amerikaları” diyebilelim rahat rahat.

İnsan dediğimiz varlık en temelde belirli meselelerde fikir sahibi olan, bu fikirler üzerinden de tutarlı davranışlar sergileyen biri olunca “ciddiye alınabilir” oluyor.

Amerika’da ortalık karışınca “oryantasyonu eksik” yurdum solcumsuları ve aydınımsıları yine sahne aldılar ve yine komik duruma düşüp düşmediklerini önemsemeden racon kesmeye durdular.

En komik tepkileri Türkiye’nin ABD’deki olaylar karşısında yaptığı “gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz, tarafları itidale davet ediyoruz” açıklamasına itiraz etmeleriydi. “Efendim, ne demek taraflar?” dediler de başka bir şey demediler. “Taraflar” şu demek zihniyetine yandığımının aydınımsıları. Bayrağı, parlamentosu, bağımsızlığı, seçim geleneği olan ülkemizde “zeki çocuklar” diye tesmiye edilen bir güruh sokağa inince ABD bunu “taraflar” olarak tanımladı ya, hah, oradaki “taraflar” ile bizim açıklamamızdaki “taraflar” aynı. Mütekabiliyet gereği adam gibi, insan gibi, mıh gibi cevap verdik, hepsi bu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 918 Okunma Yavaş orman 14 Nisan 2024 | 285 Okunma Sosyal çürüme yazıları 1: Üçüncü sayfa cumhuriyeti 13 Nisan 2024 | 739 Okunma AK Parti İslamcılardan kurtulmalı mı? 09 Nisan 2024 | 1.124 Okunma Aşksızlara verme öğüt 07 Nisan 2024 | 774 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar