Taciz, tecavüz ve ötesi

Görünen şudur. CHP için her geçen gün “taşıması felaket bir yük”e dönüşen Canan’ın etki alanı arttıkça bu tip alçaklıkların, bu tip ahlaksızlıkların arşa çıktığını daha çok görürüz.

Bu kaçıncı taciz-tecavüz konulu yazım bilmiyorum. Sanırım 10’u geçmiştir. Her yazıda tacizin, tecavüzün, kadına şiddetin bir sınıf meselesi değil, bir “toplumsal ortalama gerçeği” olduğunu anlattım dilim döndüğünce. Bilmem hangi Kur’an kursunda bir taciz-tecavüz olduysa da, bilmem hangi gece kulübünde bir taciz-tecavüz olduysa da bunun “mekândan, insan topluluklarının genelinden, dinden bağımsız” bir mesele olduğunu söyledim, söylemeye çalıştım.

Sözgelimi pedofili denilen sapkınlık toplumsal sınıf, eğitim durumu, ırk, memleket, mezhep ayrımı yapmaz. Fakir, ilkokul mezunu, Türk, Sünni biri de bu sapkınlıkla kayıtlı olabileceği gibi zengin, doktora yapmış, İngiliz, Protestan biri de bu sapkınlıkla kayıtlı olabilir.

Taciz ve tecavüz için de böyledir bu. Oval ofiste de çıkabilir karşımıza, terkedilmiş bir inşaatta da, sokakta da, camide de, AVM’de de, kulüpte de…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tam bir operasyon olarak Karabük Üniversitesi yalanları 26 Mart 2024 | 1.783 Okunma Sen sabır zannedersin, hâlbuki aşktır o 24 Mart 2024 | 315 Okunma Ersin’in “yaz” dediği yahut temsil krizinin bütün sorunları 23 Mart 2024 | 225 Okunma Sarhoştum, hatırlamıyorum 19 Mart 2024 | 1.175 Okunma Değişen bir şey aramak 17 Mart 2024 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar