Rabia Naz’ı kim öldürdü?

Öncelikle kendi adıma bir hatadan, bir eksiklikten bahsedeyim. 12 Nisan 2018 günü Giresun’un Eynesil ilçesinde evinin önünde bulunan Rabia Naz’ın ölümünden yenice, sosyal medyada bir kullanıcının “Bundan...

Öncelikle kendi adıma bir hatadan, bir eksiklikten bahsedeyim. 12 Nisan 2018 günü Giresun’un Eynesil ilçesinde evinin önünde bulunan Rabia Naz’ın ölümünden yenice, sosyal medyada bir kullanıcının “Bundan söz etmeyecek misiniz?” demesiyle haberdar oldum. Meğer Metin Cihan, Fuat Uğur, Cem Küçük, Çiğdem Toker gibi gazeteciler bu konuda epeyce inisiyatif almışlar.

Benim yazım biraz bu konuda birikmiş, zaten bilinen bilgileri tekrar gibi olacak ama olsun. Yeter ki Rabia Naz’ın son derece şüpheli ölümünün aydınlatılabilmesi için kamuoyu oluşsun.

11 yaşında bir ana kuzusu olan Rabia Naz Vatan, o gün eczanede çalışan annesinin yanından ayrılıp eve gitmek üzere yola çıkmış. 17.15 civarında da bir ayağı bilekten kopmak üzere, bazı yerlerinde de yara ve çizikler olduğu halde evlerinin önüne ağır yaralı olarak bırakılmış.

Rabia’nın babası Şaban Vatan’ın anlattıklarına kulak verelim: “Kızımı en son Eynesil Belediye Başkanı’nın oğlu Mehmet Ali Somuncuoğlu görmüş. Bize ‘Rabia’yı dondurma yiyerek eve doğru yürürken gördüm’ diye beyanda bulundu. Rabia’ya ‘dondurmanı bana ver’ diye takılmış. Kazadan sonra da Rabia’nın üzerinde kereste talaşı, saman gibi şeyler görünce durumdan şüphelendim. Yol güzergâhında terk edilmiş bir ev var. O evin içine girdiğimde ahırda samanların ve talaşların olduğunu gördüm. Belli ki kızıma çarpan otomobilin sürücüsü Rabia’yı buraya getirip, kanları temizlemiş. O sırada üzerine yerde bulunan saman ve talaşlar bulaşmış. Ardından oto yıkamacıya gittim. Kendisi bana ‘siyah bir Doblo otomobili yıkadım. Adam telâşlıydı, sürekli sağa sola bakıyordu’ dedi. Tüm bu delilleri, ifadeleri ve şüpheli durumları polise anlattım. Maalesef bir sonuç alamadım. Kendi olanaklarımla güzergâhı gösteren 6 kamera kaydını da götürdüm. Katil veya katillerin bir an önce bulunup ortaya çıkarılmasını istiyorum.”

Babanın “bu intihar değil, trafik kazası” tezini, Hacettepe Üniversitesi Adli Tıp Birimi’nin verdiği otopsi raporu da açıkça destekliyor. Raporda ağır şekilde yaralanmanın düşme değil, araba kazası sonucu oluşabileceği değerlendiriliyor.

Bence Rabia Naz’ın ölümüyle ilgili akla en yatkın teori şu: Bir siyah Doblo Rabia’ya vurdu. Aracın sürücüsü, kızcağızı hastaneye götürüp belki de hayatını kurtarabilecekken paniğe kapılıp -muhtemelen bir samanlıkta Rabia’yı temizlemeye çalışarak- evlerinin önüne intihar süsü vererek bıraktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal çürüme yazıları 4: Ahlâkî pozculuk cumhuriyeti 23 Nisan 2024 | 430 Okunma Sosyal çürüme yazıları 3: Şişirilmiş dudaklar cumhuriyeti 20 Nisan 2024 | 908 Okunma Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 954 Okunma Yavaş orman 14 Nisan 2024 | 291 Okunma Sosyal çürüme yazıları 1: Üçüncü sayfa cumhuriyeti 13 Nisan 2024 | 759 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar