Paypal’la seçim kazanmak

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı İsmail Kılıçarslan'ın bugünkü (15.10.2022)''Paypal’la seçim kazanmak'' başlıklı yazısı.

Önce bir hayal edelim. İstanbul’da, diyelim Kapalıçarşı civarında bir döviz bürosu açıyorum. Belediyeden ruhsat almadan, vergi dairesinden vergi levhasına gerek duymadan, bir döviz bürosunun gerektirdiği diğer resmi şart ve kuralları yerine getirmeden tezgâhı kuruyor ve döviz alıp satmaya başlıyorum. Hatta diyelim Nijerya’dan biri telefon açıyor ve bana birini yolluyor, ben de ona 100 bin dolar veriyorum o telefon sonucu. Bunun da uyuşturucu finansında kullanılan bir ödeme olduğunu şiddetle tahmin ediyorum ama “fark etmez, tezgâh işlesin de nasıl işlerse işlesin” diyorum.

Hayal ettiniz mi? Ben böyle bir dükkân, böyle bir tezgâh açsam beni hem Türkiye’de hem de dünyanın her ülkesinde kaç günde paketlerler? Bir haftada, on günde?

Bu, burada bir dursun.

Ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretinde herkes farklı bir yere takıldı. 8 saat karayolu yolculuğu, angaje olmayan gazetecilerin Kılıçdaroğlu’ndan uzak tutulması vd. bir sürü şey yazıldı çizildi. “İcazet almaya gitti” diyen oldu, “destek peşinde” diyen oldu. “FETÖ ile temas etti” diyen oldu.

Doğrusu bu ya, Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretinde ben, bunların hemen hiçbiriyle ilgilenmedim. Tabii ki icazet de arar, destek de kovalar, bilmem ne de yapar. Seçim başarısı için bütün tuşlara basan ergenler gibi davranıyor zira Kılıçdaroğlu.

Fakat Kılıçdaroğlu’nun ABD’de öyle bir teması ve bu temasın ardından öyle bir tweeti vardı ki samimiyetle söyleyebilirim ki bir bakımdan çok üzüldüm, bir bakımdan da felaket öfkelendim. Üzüldüğüm şey şu oldu. Ülkenin ana muhalefet liderinin etrafında ona “aman efendim, bu yaptığınız şey çok berbat bir şey” diyen, diyebilen bir Allah’ın kulu yok demek ki. Öfkelendiğim şey ise şu oldu: Bir ülkenin ana muhalefet lideri bu denli aymaz, hatta ucu ülkeye ihanete dayanabilecek bir hata yapabilir mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 919 Okunma Yavaş orman 14 Nisan 2024 | 285 Okunma Sosyal çürüme yazıları 1: Üçüncü sayfa cumhuriyeti 13 Nisan 2024 | 739 Okunma AK Parti İslamcılardan kurtulmalı mı? 09 Nisan 2024 | 1.124 Okunma Aşksızlara verme öğüt 07 Nisan 2024 | 774 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar