Ömrüne bereket, canına rahmet

Sezai Karakoç, 21 Ocak 2021 günü itibariyle tam 88 yaşına girmiş bir “dev”. Onunla aynı çağda yaşıyor olmak, onun eserlerini okuyabilme bahtiyarlığına erişmek ise mutluluk ve esenlik vesilesi. Rabbim, Sezai Bey’in ömrüne bereket versin.

Geç tanıdığıma üzüldüğüm bir “ağabey” olan Rüstem Keleş ile son beş altı aydır bulduğumuz her fırsatta Sezai Karakoç’tan açıyoruz bahsi. Sezai Bey’i uzun süredir tanıyan Keleş, Üstadın pek fazla bilmediğim hususiyetlerini anlattıkça içimden şu cümleyi kurarken yakalıyorum kendimi: “O da adam, biz de adamız… Yalnız şu farkla ki onun adamlığı Dicle cesametindeyse bizim adamlığımız çocuk parklarına yapılan yapay şelaleler mesabesinde…”

Neresinden başlayayım? Şurasından: Sene 2021 iken, tabiri caizse ağzını doldura doldura konuşmak kolay. “Şunu yapmak lazım, bunu yapmak lazım, şu konuda eksik kalmamak lazım” diskurları çekmek de, bir şey yapmaya gerçekten niyetiniz varsa ona kaynak bulmak, onu hayata geçirmek de kolay. Oysa Sezai Karakoç ve kuşağı için “bir şey yapmak” demek, yapılan o şeyin altına bütün gövdenle, her şeyi göze alarak girmek demekti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tam bir operasyon olarak Karabük Üniversitesi yalanları 26 Mart 2024 | 1.785 Okunma Sen sabır zannedersin, hâlbuki aşktır o 24 Mart 2024 | 315 Okunma Ersin’in “yaz” dediği yahut temsil krizinin bütün sorunları 23 Mart 2024 | 225 Okunma Sarhoştum, hatırlamıyorum 19 Mart 2024 | 1.176 Okunma Değişen bir şey aramak 17 Mart 2024 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar