Oğlun adam olsa kadına şiddet uygulamaz

Malumunuzdur, her 25 Kasım, “Kadına Şiddetle Mücadele Günü” olarak icra edilmeye başlandı. Her ne kadar “idealler dünyamda” bu günün adına şiddetle itiraz etsem de pratikte durum, böyle bir...

Malumunuzdur, her 25 Kasım, “Kadına Şiddetle Mücadele Günü” olarak icra edilmeye başlandı. Her ne kadar “idealler dünyamda” bu günün adına şiddetle itiraz etsem de pratikte durum, böyle bir günün oluşturacağı farkındalığın çok daha fazlasına ihtiyaç duyuyor.

25 Kasım günü “kadına şiddet” üst başlığında biri film, biri billboardlarda olmak üzere iki ayrı “farkındalık” çağrısı düştü önüme. Billboarddan başlayayım. Semra & Enver Yücel Vakfı’nın hazırladığı billboardda “oğlum adam olacak” cümlesi vardı. Bu cümlede “adam” kelimesinin üzeri çizilmiş, altına da “insan” kelimesi yazılmıştı. Yani “oğlum adam olacak” yerine “oğlum insan olacak” cümlesini öneriyordu bu farkındalık çalışması bize.

Doğrusunu isterseniz “kadına şiddetle mücadele konusunda en işe yaramaz fikri getirin” diyerek bir ajansa breef verilmiş olsa herhalde bu afişi verirdi ajans.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal çürüme yazıları 4: Ahlâkî pozculuk cumhuriyeti 23 Nisan 2024 | 414 Okunma Sosyal çürüme yazıları 3: Şişirilmiş dudaklar cumhuriyeti 20 Nisan 2024 | 908 Okunma Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 954 Okunma Yavaş orman 14 Nisan 2024 | 291 Okunma Sosyal çürüme yazıları 1: Üçüncü sayfa cumhuriyeti 13 Nisan 2024 | 759 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar