O çıkışı bulmak

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracDünyadaki çevre duyarlılığı, atık yönetimi ve iklim krizi meselelerine bakışım oldukça nettir ve bu saatten sonra da değişeceğini pek zannetmiyorum....


https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/trac

Dünyadaki çevre duyarlılığı, atık yönetimi ve iklim krizi meselelerine bakışım oldukça nettir ve bu saatten sonra da değişeceğini pek zannetmiyorum.

Küresel süper güçlerin hem dünyayı kirletirken hem de dünyadan (güya) o kirliliği temizlerken kâr etmesini sağlayan birer konsept benim nazarımda bu üçlü. Kapitalist çevre ve iklim endüstrisi, her zamanki gibi küresel kültür endüstrisini de yanına alarak kâr maksimizasyonu peşinde koşuyor, başkası değil.

Şöyle düşünüyorum: Dünyadaki kirliliğin ve iklim krizinin yüzde doksanlara varan oranda müsebbibi olan süper güçler, aynı zamanda çevre ve iklim duyarlılığı üzerinden de para kazanmanın yolunu bulmuşlar.

Doğru anlaşılsın isterim: Dünyada hem kirlilik, hem atık yönetimi, hem de...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kimsenin işine yaramam çünkü kullanışlı değilim 20 Ekim 2024 | 363 Okunma Bu kaçıncı “yaşayan” Yahya’mız? 19 Ekim 2024 | 308 Okunma “Beşinci günün şafağında bizi beklemeyin” 10 Ekim 2024 | 701 Okunma Bir Türkiye hikâyesi: Bari 06 Ekim 2024 | 298 Okunma O teklifi kabul edenlerle etmeyenler 05 Ekim 2024 | 311 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar