No-Doubt’u tutuyorum turuncu çocuk

10 yıl önceydi. Üst üste iki sayfa kitap okuyamıyor, okusam da hiçbir şey anlamıyordum. Her şeye koşturuyor, hemen her şeyi unutuyordum. En son bindiğim takside taksiciye zihnimi toparlayıp evimin yolunu tarif edemeyince dedim ki...

10 yıl önceydi. Üst üste iki sayfa kitap okuyamıyor, okusam da hiçbir şey anlamıyordum. Her şeye koşturuyor, hemen her şeyi unutuyordum. En son bindiğim takside taksiciye zihnimi toparlayıp evimin yolunu tarif edemeyince dedim ki kendime “oğlum İsmail, sen en iyisi işinin ehli bir doktora git.”

Tıbbi adı değişik tabii ama “yetişkin hiperaktivesi” teşhisi konuldu bana kabaca. 2 yıl, hani şu üniversite öğrencilerinin final dönemlerinde dikkatlerini toplamak için peşinden koştukları o kırmızı reçeteli ilacın daha ağır bir formunu kullanıp toparladım kendimi. Şimdi oturunca 100 sayfa kitap okuyabiliyor, evimin yolunu da unutmuyorum.

Athena Gökhan isimli kardeşimizi jürilik yaptığı yarışmada rastlantısal olarak izleyince “eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar” sözü mucibince verdim hükmümü: “Bu arkadaşta yetişkin hiperaktivesi var, Allah şifasını versin.”

Bu konuda uzmanlar diyor ki “bilhassa borderline ve türevleri ile hiperaktivite birleşip kombo yaparsa tedavisi oldukça zor bir durumla karşı karşıya kalır bireyler.” Allah korusun cümle ümmetin Muhammed’in çoluk çocuğunu.

Bu, burada bir dursun.

“Sevimli, turuncu kafalı çocuk” imajını yürütebildiğin kadar yürütürsün, güzel imaj; ama bunun yanına bir şey daha eklemen gerekir: İşini iyi yapmak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal çürüme yazıları 3: Şişirilmiş dudaklar cumhuriyeti 20 Nisan 2024 | 33 Okunma Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 921 Okunma Yavaş orman 14 Nisan 2024 | 287 Okunma Sosyal çürüme yazıları 1: Üçüncü sayfa cumhuriyeti 13 Nisan 2024 | 740 Okunma AK Parti İslamcılardan kurtulmalı mı? 09 Nisan 2024 | 1.124 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar