Ne alakası var?

15 Temmuz sürecinden sonraki hukuki tavrı ve mücadelesi ile gönüllere taht kuran bir isim oldu Mehmet Demir Savcı. Dolayısıyla, bu yazıda onun bir tweeti üzerinden dile getirmeye çabalayacağım, eleştirilerimi kişisel...

15 Temmuz sürecinden sonraki hukuki tavrı ve mücadelesi ile gönüllere taht kuran bir isim oldu Mehmet Demir Savcı. Dolayısıyla, bu yazıda onun bir tweeti üzerinden dile getirmeye çabalayacağım, eleştirilerimi kişisel almamasını niyaz ederim. Ben, Demir’in tweeti üzerinden son derece yaygın ve son derece yanlış bulduğum bir tavrı eleştirmek istiyorum başarabilirsem.

Önce, yazıya konu edeceğim tweeti paylaşayım: “Arkadaşlar, biraz gerçekçi olalım isterseniz. Bu ümmet dediğimizin siyasi birliği yok, ekonomik birliği yok, politik birliği yok, askeri birliği yok, sosyal ve ahlaki birliği yok. Bırakalım bunları din birliği bile yok. Hangi toplum başka birisinin mezhebini veya yorumunu hak görüyor?

Bu haldeyken insanları Filistin için ağlamaya, yürümeye, bağırıp çağırmaya davet etmenin hiçbir pratik faydası yoktur. Bunun yerine Müslüman ülkeleri yönetenleri birliğe, beraberliğe, barışa ve dayanışmaya çağırın. Hatta Müslümanları gerçekten Müslüman olup birbirlerinin inancına, yorumuna, mezhebine saygı duymaya çağırın. Bunları başarırsak Filistinliler dâhil dünyada hiçbir mazlum asla bir daha zulüm görmez.”

Dediğim gibi, Mehmet Demir şu söyleyeceklerimi inşallah...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bi şey yapmalı! 28 Nisan 2024 | 371 Okunma Sosyal çürüme yazıları 5: Varlık vehmi cumhuriyeti 27 Nisan 2024 | 334 Okunma Sosyal çürüme yazıları 4: Ahlâkî pozculuk cumhuriyeti 23 Nisan 2024 | 442 Okunma Sosyal çürüme yazıları 3: Şişirilmiş dudaklar cumhuriyeti 20 Nisan 2024 | 913 Okunma Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 958 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar