Müzik aleti mi yakalım oyuncu mu?

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı İsmail Kılıçarslan’ın bugünkü (18.01.2022) ‘’ Müzik aleti mi yakalım oyuncu mu?’’ başlıklı yazısı.

Bilmem gördünüz mü dünkü haberleri? Taliban yönetimindeki Afganistan’dan “modern dünya”ya lazım olan görüntüler gelmeye başladı.

Paktiya vilayetinde Taliban üyeleri, hayatını sokakta müzik yaparak kazanmaya çalışan bir sokak müzisyeninin enstrümanını yaktılar.

Görüntü her bakımdan son derece “makbul bir sahne” oluşturuyor batı medyası için. Kalabalık itinayla daire şeklini aldırılmış. Meydanda oluşan boşlukta enstrüman cayır cayır yanıyor. Sokak müzisyeni ağlarken Taliban yöneticileri de onunla ve müzikle alay ederek kahkahalar atıyorlar. Aşırı dramatik yani…

Taliban iktidarının Afganistan’ın zengin yeraltı kaynaklarını Çin’e peşkeş çekiyor olmasını falan geçtim bir kalem. Sadece, dünyaya zaman zaman böyle sahneler oluşturup servis etseler kendilerine verilen görevlerini yerine getirmiş olurlar bence. Çünkü dünyaya “cambaza bak cambaza” dedirtmek lazım ki sömürü düzenine ve birer cinayet şebekesinden daha fazlası olmayan emperyalist ülkelere kamuoyu desteği zemini oluşturulsun.

Yeri gelmişken söyleyelim. 20 yılda sayısız seçimi “adil ve denetlenebilir” şartlarda kazanarak iktidarını sürdüren Recep Tayyip Erdoğan’a “diktatör” denilmesinin hikâyesi de tam buradadır. “Cambaza bak cambaza” meselesidir. Diktatör arayan, girdiği her seçimi kaybettiği halde liderlik koltuğuna zamkla yapıştırılmış gibi duran ve daha yenice partisinin kurultayını 1 yıl erteleten Kılıçdaroğlu’na bakabilir pekâlâ, ama tabii o kimsenin işine gelmez.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tam bir operasyon olarak Karabük Üniversitesi yalanları 26 Mart 2024 | 1.785 Okunma Sen sabır zannedersin, hâlbuki aşktır o 24 Mart 2024 | 315 Okunma Ersin’in “yaz” dediği yahut temsil krizinin bütün sorunları 23 Mart 2024 | 225 Okunma Sarhoştum, hatırlamıyorum 19 Mart 2024 | 1.176 Okunma Değişen bir şey aramak 17 Mart 2024 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar