Müesses nizamdan Haçlı Seferleri’ne

Mübarek Ramazan’ın en güzel buluşmalarından biriydi benim açımdan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile bir araya geldiğimiz iftar sofrası. Medya Derneği’nin organize ettiği iftarda epeyce eş dost...

Mübarek Ramazan’ın en güzel buluşmalarından biriydi benim açımdan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile bir araya geldiğimiz iftar sofrası. Medya Derneği’nin organize ettiği iftarda epeyce eş dost görme, hasret giderme fırsatım oldu. Bir hoşluk olarak beni Tarık Tufan ve Selahattin Yusuf’la yan yana oturtmuşlardı. Ersin Çelik de bu fırsatı kaçırmayıp deklanşöre basınca ortaya bir “Meksika Sınırı hatırası” çıktı ki o dahi pek hoştu.

Kültür ve Turizm Bakanı olmasının yanı sıra AK Parti’nin çok önemli isimlerinden biri de olan Numan Kurtulmuş’u “sıcak siyasetin içinden” dinlemek de ayrıca güzeldi. Tabii ben yine de “kültür sorusu” sordum. Bakan bey, kültür bakanlığının milli eğitim bakanlığına dahil edileceği iddiaları hakkında sorduğum soruya “spekülasyondur, netleşmiş hiçbir şey yok” cevabını verdi.

Kurtulmuş’un “bu seçimde bizim muhalefetin müesses nizama geri dönme çağrısı yaparak ve sürekli yıkmaktan bahsederek yürüttüğü seçim kampanyası bu yanıyla dünyada bir ilk olabilir” tespitine katılmamak mümkün mü? Elle tutulur vaatler sıralamak yerine “hele bir müesses nizama dönelim de gerisine bakarız” kıvamında seçim kampanyası yürütülür mü?

Kurtulmuş’un “Muharrem İnce cumhurbaşkanlığı adaylığı için yarışırken CHP Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ‘kazanırsak parlamenter sisteme geri döneceğiz’ dediği bir noktadayız. Hakikaten İnce’ye de büyük haksızlık bence” tespiti ise muhalefetin içinde bulunduğu hali göstermesi bakımından ibretlikti.

Geriye dönmekten, müesses nizamı ne pahasına olursa olsun korumaya çabalamaktan başkaca vaadi olmaz mı muhalefetin? Misal “ekonomiyi ne yapacaksınız?” sorusuna cevap yok. Misal “sivil toplumun gelişimi konusunda düşünceleriniz” diyorsun boşluğa bakıyorlar. Onun yerine “TİKA’yı kapatacağız, 3. Havalimanı’na gerek yok, Çanakkale Köprüsü de biraz şey tabii, apolet sökeceğiz” gibi sürekli yıkmaktan ve yok etmekten ibaret bir dil geliştirmiş durumdalar.

Bu yanıyla 24 Haziran’da gireceğimiz seçim, muhalefet partileri tarafından “Türkiye’nin ilerlemesini ne pahasına olursa olsun durduracağız seçimi haline getirildi” dememek için elimizde herhangi bir sebep yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal çürüme yazıları 3: Şişirilmiş dudaklar cumhuriyeti 20 Nisan 2024 | 363 Okunma Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 930 Okunma Yavaş orman 14 Nisan 2024 | 288 Okunma Sosyal çürüme yazıları 1: Üçüncü sayfa cumhuriyeti 13 Nisan 2024 | 751 Okunma AK Parti İslamcılardan kurtulmalı mı? 09 Nisan 2024 | 1.125 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar