Kurumsal Songül abla

Yazmasının üzerine öylece kovuverdiği sakızıyla odaya girer, ‘bilmiyorum işte şu Türk kahvesini yapmayı, isteyip durmayın artık’ diye söylene söylene kahveleri dağıtır, kapıdan...

Yazmasının üzerine öylece kovuverdiği sakızıyla odaya girer, ‘bilmiyorum işte şu Türk kahvesini yapmayı, isteyip durmayın artık’ diye söylene söylene kahveleri dağıtır, kapıdan çıkarken sakızı kafasından alıp ağzına atıverirdi.

Kral FM yıllarıydı. Songül ablanın çayı kahveyi yaptığı, yemekleri pişirdiği küçük mutfağında her daim Kral FM açık olurdu. Bakmayın siz ‘bilmiyorum’ demesine. Çayı da, kahveyi de, yemekleri de şahane yapardı. Bir de dert anlatır, dert dinlerdi.

‘Adımı niye böyle koymuş babam? Benden önce olmuş dört tane kız. Ben de kız olunca olmuşum Songül. Allah’tan insaflı adamdı benim babam. Yoksa sana olurdu adım Yeter, Kısmet yahut İmdat’ diye gülerek anlatırdı isminin niçin Songül olduğunu.

Hikâyesi acıklıydı. Babasının ‘buna varacaksın’ diyerek zorla evlendirdiği hayırsız kocası, düğünden altı ay sonra ‘bir yıla kalmaz dönerim’ diyerek İsviçre’ye gitmiş, bir daha da dönmemişti. Songül abla, Ayşe kızıyla kalakalmıştı. ‘Dört ay evlilikten aha bu yadigâr kaldı bana’ diyerek severdi bazı günler fakülte sonrası şirkete uğrayan Ayşe’yi. Sevmek dediysem, öyle böyle değil. ‘Anne yeter ama’ diyene kadar sarılıp uzun uzun koklamalı bir sevme.

Ben mutfaktaysam dokunmazdı ama Ayşe’ye. Yutkunduğumu bilirdi çünkü. Ana sıcaklığı nedir bilmiyordum çünkü. Neyse, uzun hikâye…

Çalışmış Songül abla. Hep çalışmış. Konfeksiyonda, kimya fabrikasında, gündelikçi olarak… Her yerde çalışmış. Kızını muhannete muhtaç etmeden 19 yaşına getirmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal çürüme yazıları 4: Ahlâkî pozculuk cumhuriyeti 23 Nisan 2024 | 414 Okunma Sosyal çürüme yazıları 3: Şişirilmiş dudaklar cumhuriyeti 20 Nisan 2024 | 908 Okunma Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 954 Okunma Yavaş orman 14 Nisan 2024 | 291 Okunma Sosyal çürüme yazıları 1: Üçüncü sayfa cumhuriyeti 13 Nisan 2024 | 759 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar