Kültürü mesele edinmek

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı İsmail Kılıçarslan'ın bugünkü (22.03.2022)''Kültürü mesele edinmek'' başlıklı yazısı.

Organizasyonunun bir parçası olduğum ve çok önem verdiğim bir kongre düzenlendi geride bıraktığımız hafta sonu: AK Parti Yerel Yönetimler Kültür ve Sanat Kongresi.

Üç AK Parti Genel Başkan Yardımcısı'nın, Mehmet Özhaseki, Çiğdem Karaaslan ve Mustafa Şen’in ortak koordinasyonunda düzenlenen kongreye AK Partili belediye başkanlarının ve kültürden sorumlu yöneticilerin tamamı katıldı.

Genel olarak oturumları çok başarılı bulduğumu söylemeliyim. Her ne kadar konuşmacı belediye başkanlarımızın bazıları “şehirlerinde ürettikleri kültür faaliyetlerini anlatmayı” biraz abartarak konudan zaman zaman uzaklaşmış olsalar da Mahir Ünal, Mustafa Şen, Menderes Türel gibi “kültürü teorik olarak da mesele edinmiş” moderatörlerin varlığı ile oturumlar çok bereketli geçti. Örneğin Mahir Ünal’ın “kültürel kalkınma eylem planı” vurgusu ile bilgi, kültür, medeniyet basamaklarını anlatışı hedefin 12’den vurulduğu anlardı.

Samed Karagöz, Ersin Çelik, Adem Metan, Selahattin Yusuf gibi “sivil konuklar”ın katkıları da çok iyiydi. Ersin’in dijital kültür üretirken yapılması gerekenler listesi ile Samed Karagöz’ün “sanatsal üretim nasıl desteklenmeli?” konusunda kurduğu kemikli cümleler ilk anda aklıma gelenler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tam bir operasyon olarak Karabük Üniversitesi yalanları 26 Mart 2024 | 1.785 Okunma Sen sabır zannedersin, hâlbuki aşktır o 24 Mart 2024 | 315 Okunma Ersin’in “yaz” dediği yahut temsil krizinin bütün sorunları 23 Mart 2024 | 225 Okunma Sarhoştum, hatırlamıyorum 19 Mart 2024 | 1.176 Okunma Değişen bir şey aramak 17 Mart 2024 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar