Korkulan oluyor mu?

Önce şu: Türkiye’nin dipten ilerleyen iki büyük gündemi olduğuna inanıyorum. Birincisi gelir adaletsizliği ile ikincisi ise uyuşturucu ile mücadele. Gelir adaletsizliğini bir başka yazının konusu yapmak üzere bu...

Önce şu: Türkiye’nin dipten ilerleyen iki büyük gündemi olduğuna inanıyorum. Birincisi gelir adaletsizliği ile ikincisi ise uyuşturucu ile mücadele. Gelir adaletsizliğini bir başka yazının konusu yapmak üzere bu seferlik pas geçiyorum.

Ardından şu: Uyuşturucu ile mücadele konusunda alınacak her türlü kararı, kurulacak her türlü kurumu, yapılacak her türlü hamleyi desteklemeyi kendime borç sayarım.

Yazılarımı takip eden okurlarım hatırlayacaktır. Uyuşturucu ile mücadele konusunda epeyce kalem oynattım. Yakından takip ettiğim bir meseledir. Dolayısıyla “İBB’de bir ‘Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’ kurulması teklifi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi” haberini okuyunca “ne oluyoruz?” dedim elimde olmadan. İBB, zaten öteden beri “Sosyal Hizmetler Komisyonu”nun altında uyuşturucu ile mücadele konusunda çalışmalar yürütüyordu, bunu biliyorum. O yüzden “Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu kurulmasına engel olundu” haberini ilk okuduğumda çok canım sıkıldı.

Anlaşılmadıysa açıkça yazayım, sarahaten anlaşılsın. İBB çatısı altında müstakil bir “Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu” kurulmasını sadece büyük bir memnuniyetle karşılarım. Elimden gelen desteği de veririm.

Fakat bir dakika durayım burada. İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu’nun konuşmasına kulak verelim: “Bu komisyonlar, meclisin çalışması için altlık hazırlarlar. Zaten uyuşturucu ile mücadeleyi de içeren bir komisyonumuz var. Bu konuda müstakil bir komisyon kurmak yerine bir meclis araştırma önergesi verelim.”

Bu noktada mesele benim açımdan netleşti. AK Parti, usule dair bir itiraz geliştirerek müstakil komisyon kurulması yerine alternatif bir çalışma yöntemi öneriyordu. Zaten bu teklifin hemen ardından da eli yükseltip “Bağımlılıkla Mücadele Rehabilitasyon Daire Başkanlığı kurulsun” teklifine hazırlandıklarını ifade etti Tevfik Göksu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tam bir operasyon olarak Karabük Üniversitesi yalanları 26 Mart 2024 | 1.785 Okunma Sen sabır zannedersin, hâlbuki aşktır o 24 Mart 2024 | 315 Okunma Ersin’in “yaz” dediği yahut temsil krizinin bütün sorunları 23 Mart 2024 | 225 Okunma Sarhoştum, hatırlamıyorum 19 Mart 2024 | 1.176 Okunma Değişen bir şey aramak 17 Mart 2024 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar