İmkansız pozisyon: Kamalistlere karşı haklı olmak

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı İsmail Kılıçarslan'ın bugünkü (05.11.2022)''İmkansız pozisyon: Kamalistlere karşı haklı olmak'' başlıklı yazısı

Çünkü bir Kamalist’e karşı asla haklı olamazsınız. Bu, sizin bir Kamalist ile tartıştığınız herhangi bir meselede “haksız” olduğunuzu da göstermez üstelik. Sadece şudur: Kamalistler haklıdır ve haklı olmak onların bütünüyle doğuştan gelen kazanılmış haklarıdır.

Misal, o fotoğrafta 15 devlet başkanı, 18 kral olduğuna bir kez inandığında bir Kamalist, artık o noktadan sonra sizin haklı olma ihtimaliniz yoktur.

Bu o kadar öyledir ki buz gibi Arapça olan Kemal isminin Türkçe olduğunu ispat için güzelim ismi büyük ünlü uyumuna uydurmuşlar ve “Kamal” demişlerdir bir süre Mustafa Kemal’e. Ve elbette haklıdırlar çünkü “kemal” kelimesi tıpkı “hüküm” gibi, tıpkı “Amazon” gibi, tıpkı “Niagara” gibi Türkçedir.

İnanmayanlarınız olacaktır. Mustafa Kemal’e bir süre Mustafa Kamal dendiğine ikna olmayanlarınız olacaktır. O halde internete girip “Kamalizm” yazın. Bir kitap çıkacak karşınıza. Kim yazmış biliyor musunuz? Edirne Saylavı Şeref Aykut. Saylav ne mi demek? Vay cahiller sizi. Güneş Dil Teorisi isimli zırvalık “mebus” ya da “vekil” kelimesinin Türkçe olduğunu ispat edemeyince TDK uydurmuş işte “milletvekili” yerine. Uydurmuş uydurmasına da büyük ünlü uyumuna sadakat göstererek “Kemal”i “Kamal” yapan adam adının buz gibi Arapça olduğunu yok saymış.

Çünkü niye biliyor musunuz? Çünkü Kamalizm, dünyanın en eklektik, en zırva ideolojik yönelimlerinden biridir de ondan.

Bu eklektik zırvalık ancak ceberut bir haklılık alanı yaratabilirseniz devam eder yoluna. NATO ile sorun olursa “zaten bizi NATO’ya Menderes soktu” derler, NATO ile işler iyiyse “NATO başvurumuzu İnönü yapmıştı” derler ve bildiniz, ikisinde de haklı olurlar.

“Başörtüsü siyasal simgedir” de derler, “başörtüsü yasağını kaldıralım” da derler ve ikisinde de elbette, mutlaka, sonuna kadar haklı olurlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 921 Okunma Yavaş orman 14 Nisan 2024 | 285 Okunma Sosyal çürüme yazıları 1: Üçüncü sayfa cumhuriyeti 13 Nisan 2024 | 739 Okunma AK Parti İslamcılardan kurtulmalı mı? 09 Nisan 2024 | 1.124 Okunma Aşksızlara verme öğüt 07 Nisan 2024 | 774 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar