İki emperyalistten birini seçmek

Zorunda değilim. Yani iki emperyalistten birini tercih edip “bu benim cici emperyalistim” demek durumunda hissetmiyorum kendimi. Dolayısıyla emperyalist mezhepçi katil Kasım Süleymani Amerika tarafından gebertilince “yeri cehennem olsun”diye dua edebiliyorum.

Zira bütün kalbimle Kasım Süleymani isimli mezhepçi katilin cehenneme odun olmasını niyaz ediyorum.

Sen ne sanmıştın, ne beklemiştin? İki rezil emperyalistten birini tercih etmemi mi? Çok beklersin.

Hafızanız nasıldır bilmem? Benimkisi fena değildir. O hafızaya dayanarak anlatayım size.

2012’yi 2013’e bağlayan kışta Suriye’de işler “gariban Suriye halkının istediği yere” gelmişti sonunda. Hem büyük örgütler hem de irili ufaklı ketibeler vd. bir anlaşma üzerinde ittifak etmiş, ağırlıklı olarak Halep üzerinden aşağıya kadar inmek için planlamalarını yapmaya başlamışlardı.

İki şey oldu o sıra. İlki, IŞİD isimli terörist organizasyon Suriye’de oyuna girdi. Bu, yapılan ittifakın kısa zamanda dağılmasını temin sonucunu doğurdu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 917 Okunma Yavaş orman 14 Nisan 2024 | 285 Okunma Sosyal çürüme yazıları 1: Üçüncü sayfa cumhuriyeti 13 Nisan 2024 | 739 Okunma AK Parti İslamcılardan kurtulmalı mı? 09 Nisan 2024 | 1.124 Okunma Aşksızlara verme öğüt 07 Nisan 2024 | 774 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar