Hizmet mi alışkanlık mı?

Yaklaşan yerel seçimlerin gündemini yakından takip ettiğim söylenemez. Bu, büyük oranda başka gündemlerin peşinde olduğum için böyle, bir oranda da bir çeşit seçim ve argüman yorgunluğu söz...

Yaklaşan yerel seçimlerin gündemini yakından takip ettiğim söylenemez. Bu, büyük oranda başka gündemlerin peşinde olduğum için böyle, bir oranda da bir çeşit seçim ve argüman yorgunluğu söz konusu galiba bünyede.

Yine de bazılarını şahsen tanıdığım için, bazılarını da ne yapacaklarını merak ettiğim için takip ettiğim kimi adaylar var. İstanbul’dan başlayacak olursam Zeytinburnu’nda Ömer Arısoy’un, Beykoz’da Murat Aydın’ın, Sultanbeyli’de Hüseyin Keskin’in, Başakşehir’de Yasin Kartoğlu’nun ve Esenler’de Tevfik Göksu’nun kampanyasını takip ettiğimi söylemeliyim.

Ankara Yenimahalle’den aday olan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin alacağı sonucu ise merakla bekliyorum. Başarılı bir belediye başkanı olan CHP’li Fethi Yaşar’ın karşısında olağanüstü başarılı bir belediye başkanı olan AK Partili Veysel Tiryaki var. Tabii ki gönlüm, doğup büyüdüğüm ilçeyi Veysel başkanın yönetmesinden yana. Bir bakıma “daha iyi hizmet iyi hizmeti yener” sonucu bekliyorum Yenimahalle’de.

İki büyükşehirde seçim sonucunu çok büyük bir merakla bekleyeceğimi de söylemek isterim. İlk şehir Bursa… Şehri yönettiği kısa dönem içerisinde çok önemli ve değerli bir performans ortaya koyan Alinur Aktaş’ın Bursa için hayata geçireceği iyi hizmetler olduğuna inanıyorum. Onca olumsuz tecrübeden sonra Aktaş, Bursa’ya ilaç olacaktır.

Sonucunu kestiremediğim ve oldukça merak ettiğim diğer şehir ise Eskişehir. AK Parti’nin adayı Burhan Sakallı, CHP’nin değişmez adayı Yılmaz Büyükerşen’e karşı. Burhan Sakallı, entelektüel ilgileri oldukça geniş, şiirleri İtibar gibi önemli edebiyat dergilerinde yayınlanan, yerel yönetim konusunda tecrübeli bir isim. Artık 81 yaşına gelmiş ve kampanya yürütmekte dahi zorlandığı görülen Büyükerşen karşısında

-ittifakın da bir neticesi olarak- önemli bir şansı olabilir. Eskişehir’e bir kan değişikliği iyi gelecektir kanaatimce. Bunu da yine Büyükerşen’in geçmişte başarılı bir yerel yönetim performansı ortaya koyduğunu dışarıda tutmadan söylüyorum. Fakat kanaatim odur ki Büyükerşen artık oyundan düştü. Burhan Sakallı’nın Eskişehir için daha iyisini ortaya koyabileceğini düşünüyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 917 Okunma Yavaş orman 14 Nisan 2024 | 285 Okunma Sosyal çürüme yazıları 1: Üçüncü sayfa cumhuriyeti 13 Nisan 2024 | 739 Okunma AK Parti İslamcılardan kurtulmalı mı? 09 Nisan 2024 | 1.124 Okunma Aşksızlara verme öğüt 07 Nisan 2024 | 774 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar