Geçmeyen bir Kamalist hastalığı: Ayrımcılık

Haber şu: Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü, 8 stajyer öğrencisini staj yapmaları için Sevinç Abla Okul Öncesi Eğitim Kurumlarının Ankara Ümitköy şubesine yönlendirir.

Staj görüşmesine giden 6 öğrencinin 4’ü başörtülüdür. Orada bir yönetici, başörtülü stajyer adaylarına “velilerimiz başörtülü personel çalıştırmamızı istemiyor, biz bunu velilerimize izah edemeyiz, bu bizim ekmek paramız” diyerek başörtülü öğrencileri staja kabul etmez.

Tabii, o görüşmeye giden öğrencilerin ayrı ayrı anlattıklarının aksine, kurumun bir başka yöneticisi “böyle bir beyanlarının olmadığını iddia ederek” ekledi telefonda: “Ya sizin bu haberiniz üzerine birileri gelip okulumuza zarar verirse yaptığınız hedef gösterme olmaz mı?”

Güzel kafa cidden… Hem el kadar çocukları önce staja kabul edeceğini beyan ederek Hacettepe’den çağırt, ardından yüzlerine “velilerimiz sizi istemiyor” de, sonra da “hedef gösterme olmaz mı?” diyerek üste çık. Bir kez daha: Güzel kafa cidden…

Meseleyi biraz eşelemek için eğitimci dostum Hamit Akçay’ı aradım. Kendisi de okul öncesi eğitim kurumları işleten Akçay öyle şeyler anlattı ki ister istemez “bu Kamalistler vallah eğitilmezdir” cümlesini kurdum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal çürüme yazıları 3: Şişirilmiş dudaklar cumhuriyeti 20 Nisan 2024 | 79 Okunma Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 921 Okunma Yavaş orman 14 Nisan 2024 | 287 Okunma Sosyal çürüme yazıları 1: Üçüncü sayfa cumhuriyeti 13 Nisan 2024 | 740 Okunma AK Parti İslamcılardan kurtulmalı mı? 09 Nisan 2024 | 1.124 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar