Evinize alın o zaman

Kopuyorum, çünkü mültecilere evimizde, Anadolu’muzda bakıyoruz zaten

Çocukluğumun sessiz, işinde gücünde bir komşusu idi Doktor Hamit Bey. Bizim evin sol çaprazında, kirada otururdu. Çocuk doktoruydu. Afganistan’da Rus işgali başlayınca kaçıp gelmiş, Ankara’nın Yenimahalle’sinde hayata tutunmaya çabalıyordu.

Doktor Hamit’i Türkiye’ye iki nedenin getirdiğini tahmin ediyorum. Birinci neden canından, hatta belki daha da önemlisi evlatlarının canından korkması. İkincisi ise ülkesini açık şekilde Sovyetler Birliği’nin işgal etmesini isteyen komünist lider Babrak Karmal. Tabii ne Babrak Karmal kaldı ne Rus-Afgan Savaşı. Boyut değiştirdi sonradan o savaş. Amerika Afganistan’ı işgal etti. Taliban ve El Kaide isimli iki örgüt girdi gündemimize, falan filan.

Doktor Hamit Bey zaman zaman gelir aklıma. Mahalleden ben 15 yaşlarındayken taşınmışlardı. Hala Türkiye’de midir acaba? Yoksa Afganistan’a, bir Taliban palası yahut bir aşiret ordusu kurşunu, olmadı Amerika ya da NATO bombasıyla ölmeyi mi tercih etmiştir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tam bir operasyon olarak Karabük Üniversitesi yalanları 26 Mart 2024 | 1.785 Okunma Sen sabır zannedersin, hâlbuki aşktır o 24 Mart 2024 | 315 Okunma Ersin’in “yaz” dediği yahut temsil krizinin bütün sorunları 23 Mart 2024 | 225 Okunma Sarhoştum, hatırlamıyorum 19 Mart 2024 | 1.176 Okunma Değişen bir şey aramak 17 Mart 2024 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar