Emir Sultan isimli çocukların kuracağı dünya

Hidayet Peker imzalı bilgi notunu inceliyorum. Son derece ciddi bir meselede hazırlanmış, son derece ciddi bir not. Tam o esnada gülümsememi salıverdiğim o satır çıkıyor karşıma: “Konuk öğrencilerimizin 53...

Hidayet Peker imzalı bilgi notunu inceliyorum. Son derece ciddi bir meselede hazırlanmış, son derece ciddi bir not. Tam o esnada gülümsememi salıverdiğim o satır çıkıyor karşıma: “Konuk öğrencilerimizin 53 tanesi evlidir ve bunların 35 çocukları vardır. Bu çocuklardan erkek olanlarının isimlerinin çoğu Emir Sultan’dır.”

“Demek Bilal Kemikli hocamın ‘torunlara da bakıyoruz’ dediği çocuklar bunlarmış” diye düşünüyorum.

En iyisi meseleyi baştan almak… Geçtiğimiz hafta içi bir televizyon programı çekmek amacıyla Bursa’da idim. Diyanet TV’ye hazırlanan ve benim sunuculuğunu üstlendiğim programın adı “Gençlerle Dinden Konuşalım.” Programın formatı gereği genç insanlarla hocalarımızı bir araya getirip onlarla dinin önemli başlıklarını konuşuyoruz.

Bursa’da çok kıymetli bir İslam tarihi hocası olan Adem Apak ile programımızı çekerken konuk olarak bulduğumuz 5 gencin 4’ü misafir öğrenci idi. Sonrasında, geçtiğimiz günlerde Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı olan Bilal Kemikli hocamla da bir program çektik. Orada da konuk gençlerin 3’ü misafir öğrenciydi.

Program sonrasında ben bu misafir öğrenciler konusunda sordukça Bilal hocam anlattı. Sonra da dedi ki “gel seni BİLEM binasına götüreyim, gözünle gör durumu.”

Öğrendikçe “bunları yazmam lazım” diye geçirdim içimden.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal çürüme yazıları 3: Şişirilmiş dudaklar cumhuriyeti 20 Nisan 2024 | 481 Okunma Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 932 Okunma Yavaş orman 14 Nisan 2024 | 288 Okunma Sosyal çürüme yazıları 1: Üçüncü sayfa cumhuriyeti 13 Nisan 2024 | 752 Okunma AK Parti İslamcılardan kurtulmalı mı? 09 Nisan 2024 | 1.125 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar