Deprem günlükleri-1: Yalanlar ve gerçekler

Bilmem gördünüz mü? İletişim Başkanlığı, 11 Şubat günü, tam 142 maddeden oluşan bir “Dezenformasyon Bülteni” yayınladı. Korkunç bir rakam 142 yalan. Ve ne yazık ki 11 Şubat’tan...

Bilmem gördünüz mü? İletişim Başkanlığı, 11 Şubat günü, tam 142 maddeden oluşan bir “Dezenformasyon Bülteni” yayınladı. Korkunç bir rakam 142 yalan. Ve ne yazık ki 11 Şubat’tan bu yana sürekli ama sürekli artıyor bu yalanların sayısı.

Üç çeşit yalan üretiliyor gördüğüm kadarıyla afet konusunda.

Birincisi, doğrudan kaos çıkarmaya ayarlı, iyi hesaplanmış, planlı, alanı karıştırmaya yönelik yalanlar. Bu yalanlara genellikle siyasiler ve onlara güdümlü fenomen, trol tayfası tevessül ediyor. Açık konuşayım, deprem, depremin yıkıcılığı, depremzedelerin durumu vd. bu heriflerin hiç ama hiç umurunda değil bence. Bir başka planları, bir başka ajandaları, bir başka hedefleri var.

“Sınırdan yüzbinlerce Suriyeli geliyor” yalanını da, “Hatay’da baraj patladı” yalanını da, “kimliği tespit edilmeyen cenazeler resmi verilere dâhil edilmiyor” yalanını da, “nükleer santral patladı” yalanını da tam buradan düşünmek lazım. Olabilecek her türlü kaosu çıkarmak, meydana gelebilecek her türlü karışıklığa yol vermek istiyorlar.

Ben bu tip yalanların hedefine ulaşamayacağını düşünenlerdenim. Çünkü çabucak “yalan oldukları” ortaya çıkıyor. Saklanamıyor.

İkinci tip...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal çürüme yazıları 4: Ahlâkî pozculuk cumhuriyeti 23 Nisan 2024 | 414 Okunma Sosyal çürüme yazıları 3: Şişirilmiş dudaklar cumhuriyeti 20 Nisan 2024 | 908 Okunma Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 954 Okunma Yavaş orman 14 Nisan 2024 | 291 Okunma Sosyal çürüme yazıları 1: Üçüncü sayfa cumhuriyeti 13 Nisan 2024 | 759 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar