Demek bu da olacaktı

Daha önce çeşitli vesilelerle yazmıştım. Bir kere daha o konudaki görüşlerimi kısaca hatırlatayım istiyorum. Ardından da içinde Suavi ve Musa Eroğlu olan o çok kırıcı meseleye gelmek niyetindeyim.

Birincisi şudur: Alevilerin neye inandığı benim için sadece entelektüel bir merak meselesidir. Kendilerini mezhep mi, meşrep mi, tarikat mı, din mi olarak tanımlıyorlar? İnanç prensipleri nelerdir? Bunlar benim açımdan sadece “merak” duygusuna konudur.

İkincisi şudur: Cemevlerine ibadethane statüsü verilmeli, cemevlerini sevk ve idare eden personel maaşa bağlanmalıdır. Bu, benim açımdan tartışmaya kapalı bir konudur. Tartışmaya kapalıdır zira bir Sünni olarak devlet bana camilerde sağladığı avantajın aynısını cemevlerinde Alevilere de sağlamak durumundadır ki devletin devletliği belli olsun. Yanlış anlaşılmasın.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal çürüme yazıları 4: Ahlâkî pozculuk cumhuriyeti 23 Nisan 2024 | 414 Okunma Sosyal çürüme yazıları 3: Şişirilmiş dudaklar cumhuriyeti 20 Nisan 2024 | 908 Okunma Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 954 Okunma Yavaş orman 14 Nisan 2024 | 291 Okunma Sosyal çürüme yazıları 1: Üçüncü sayfa cumhuriyeti 13 Nisan 2024 | 759 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar