Çocukları kim koruyacak?

10 yıl kadar önce izlediğim ve adını belli belirsiz “çocuklar nereye gitti?” olarak hatırladığım bir belgesel, hem Avrupa’daki doğum oranlarının düşüklüğü hem de modern hayatın...

10 yıl kadar önce izlediğim ve adını belli belirsiz “çocuklar nereye gitti?” olarak hatırladığım bir belgesel, hem Avrupa’daki doğum oranlarının düşüklüğü hem de modern hayatın yeni kuralları üzerinden çocukların “sokakta” olmadığını anlatıyordu. Boş parklar, daha da boş arsalar hüzünlü hüzünlü arz-ı endam ediyordu belgeselde.

Üzülmüştüm. Hem de çok üzülmüştüm. Bizim ülkemizde durumun çocuklar lehine daha iyi olmasına da şükretmiştim.

Aradan geçen 10 yılın sonunda, çocukların “kapalı” kalmasından çok daha vahim bir üzüntüyle karşı karşıya bıraktı beni hayat. Şimdi sorum şu: Çocukları kim koruyacak?

Hayır. Çocuklarımızın sosyal medya ve internet karşısındaki savunmasızlığından bahsetmiyorum. Modern hayatın getirisi olarak “yapayalnız” büyüyen çocuklardan da söz etmiyorum.

Doğrudan doğruya pedofili yaygınlaşmasından ve doğrudan doğruya cinsel oryantasyon sapmalarından bahsediyorum.

Hatırlayacaksınız, geçtiğimiz günlerde LGBT’nin “onur yürüyüşü” yapıldı dünyanın hemen her yerinde. Sanki sözleşilmiş, üzerinde anlaşmaya varılmış, ortak bir plan yapılmış gibi “onur yürüyüşleri” adlı etkinliklerin hemen hepsinde “eşcinsel görünümlü çocuklar” vitrindeydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal çürüme yazıları 4: Ahlâkî pozculuk cumhuriyeti 23 Nisan 2024 | 414 Okunma Sosyal çürüme yazıları 3: Şişirilmiş dudaklar cumhuriyeti 20 Nisan 2024 | 908 Okunma Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 954 Okunma Yavaş orman 14 Nisan 2024 | 291 Okunma Sosyal çürüme yazıları 1: Üçüncü sayfa cumhuriyeti 13 Nisan 2024 | 759 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar