Bütün tuşlara basmak

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı İsmail Kılıçarslan'ın bugünkü (21.05.2022)''Bütün tuşlara basmak'' başlıklı yazısı.

“Beyazım, heteroseksüelim, doğduğum yerin yerlisiyim, erkeğim.”

ABD’nin… Geçtik ABD’yi, Fransa’nın, Türkiye’nin, Sırbistan’ın falan başkan sözcüsünün… Geçtik başkan sözcüsünü, meclis ya da hükümet sözcüsünün, göreve gelir gelmez yönettiği ilk basın toplantısında yukarıdaki cümleyi kurduğunu düşünün.

Vallaha dünyayı başına yıkarlar adamcağızın. Ötekileştirmeden başlayarak neler nelerle suçlarlar. Ne yobazlığı kalır, ne erkek egemen dilin hâkimiyeti için çalışan biri olduğu kalır. Muhtemelen karısı bile küser adama yürütülen propaganda sonunda.

“Siyahiyim, lezbiyenim, göçmenim, kadınım.”

Bu cümleyi, Beyaz Saray’ın yeni sözcüsü Karine Jean-Pierre, yönettiği ilk basın toplantısında kurdu. 2-3 gündür ortalık yıkılıyor modern dünyada. Sanırsın Normandiya Çıkartması başarılı oldu. Sanırsın ışınlanma teknolojisi bulundu. Öyle bir sevinç dalgası, öyle bir takdir yarışı…

Benimse tepkim belli: “Korkunç Yeni Dünya”ya hoş geldiniz.

Bütün “diğer” kimlikler üzerinden çoğunluğun sahip olduğu bütün ortalama kimlikleri yerle yeksan eden ve edecek bir yeni dünya burası.

Ben, bu “diğer kimliklerin ortalama kimlikleri tahakküm altına aldığı” yeri hayatımda ilk kez Suriye’de görmüştüm. Ülke nüfuslarına oranları yüzde 15 civarında olan sapkın Nusayriler, başta Sünni Müslümanlar olmak üzere, Dürzileri, Hıristiyanları falan dümdüz etmişlerdi. Dahası, Suriye BAAS’ı elbette “Arap üstünlüğü”ne inanıyordu ve ülkedeki Türkmenlerin ve Kürtlerin de hiç şansı olmamıştı. Hatta Kürtlerin, kimliği bile yoktu. Okula gidemiyorlar, devlette işe giremiyorlardı.

Sonuç ne mi oldu? Saymayı bıraktığımda Suriye’de 350 bin insan öldürmüştü “sapkın kimlikli azgın azınlık.”

Modern dünyada “makbul” biri olarak saygınlık görmek istiyorsanız basacağınız tuşlar var. Eşcinsellik, göçmen kimliğini güya vurgulayarak sistemin tam kalbinde sorunsuz biri olmak, agnostik ya da ateist olmak, illa bir din kovalayacaksan modern cultlardan birine mensup olmak, radikal veganlık, radikal hayvanseverlik ve daha pek çok şey.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal çürüme yazıları 4: Ahlâkî pozculuk cumhuriyeti 23 Nisan 2024 | 371 Okunma Sosyal çürüme yazıları 3: Şişirilmiş dudaklar cumhuriyeti 20 Nisan 2024 | 908 Okunma Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 954 Okunma Yavaş orman 14 Nisan 2024 | 291 Okunma Sosyal çürüme yazıları 1: Üçüncü sayfa cumhuriyeti 13 Nisan 2024 | 759 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar