Bu sorumluluk hepimizin

Bence Ebubekir Sofuoğlu dile getirmek isteyip de meramını Türkçe olarak ifade edebilmedeki yetersizliği yüzünden dile getiremediği o tespitlerinde haklı.

Bence Ebubekir Sofuoğlu dile getirmek isteyip de meramını Türkçe olarak ifade edebilmedeki yetersizliği yüzünden dile getiremediği o tespitlerinde haklı. Fakat tabii, meramını öyle böyle ifade edebilecek ortalama bir Türkçe bilmiyorsan herkesin eleştirisine ve yorumuna açık kamusal alanlarda söz almamayı tercih etmelisin. Aksi halde işte tam olarak Sofuoğlu’nun başına gelen geliyor: Derdini ifade etmeyi beceremezsen herkes senin üniversitelere “fuhuş yuvası” dediğini zannediyor ve bu zanlarında da ne yazık ki haklı oluyor. Oysa Sofuoğlu üniversitelere “fuhuş yuvası” demedi. Anlatmak istediğini bir türlü anlatamadı sadece.

Diğer yandan, kendisinden hoşlanmadığımı her platformda belli ettiğim, tartışmaktan hiç geri durmadığım Ebubekir Sofuoğlu’nun “görüşlerini ifade etti diye” linç edilmesini, devletimizin en üst kademesindeki isimler tarafından tabiri caizse “azarlanmasını” da doğru bulmuyorum. İşin burası da kayıtlara geçsin isterim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal çürüme yazıları 4: Ahlâkî pozculuk cumhuriyeti 23 Nisan 2024 | 414 Okunma Sosyal çürüme yazıları 3: Şişirilmiş dudaklar cumhuriyeti 20 Nisan 2024 | 908 Okunma Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 954 Okunma Yavaş orman 14 Nisan 2024 | 291 Okunma Sosyal çürüme yazıları 1: Üçüncü sayfa cumhuriyeti 13 Nisan 2024 | 759 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar