Bu sefer Polyanna haklı

Bizim Tarık Tufan, namlı pesimistlerdendi eskiden. Hala da biraz pesimisttir zannediyorum. Benimse iyimserliğim herkes tarafından bilinir. Ben Tarık abiye ne zaman “muhtemel iyi bir şey”den söz etsem o duraksamadan “Polyanna’yla...

Bizim Tarık Tufan, namlı pesimistlerdendi eskiden. Hala da biraz pesimisttir zannediyorum. Benimse iyimserliğim herkes tarafından bilinir. Ben Tarık abiye ne zaman “muhtemel iyi bir şey”den söz etsem o duraksamadan “Polyanna’yla konuşmuşsun yine, haberler çok iyi desene” derdi.

Dün gazetemiz Yeni Şafak’ı ziyaret edip yazarlar ve gazete çalışanlarıyla bir araya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’i dinlerken geldi aklıma Tarık abinin bu meşhur cümlesi. Ama zannediyorum bu sefer Polyanna haklı.

Aslında sert bir gerçekten söz ederek başladı bakan konuşmasına. Türkiye’nin petrol ihtiyacının %92’sinin, doğalgaz ihtiyacınınsa %99’unun yurtdışına bağımlı olduğunu hatırlattı. Ve bence çok açık konuştu: “İran ve Venezuela petrolleri devreye girmezse, Rusya-Ukrayna Savaşı bir yere bağlanmazsa akaryakıt ve doğalgaz fiyatlarında bir iyileşme beklemek zor.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal çürüme yazıları 4: Ahlâkî pozculuk cumhuriyeti 23 Nisan 2024 | 317 Okunma Sosyal çürüme yazıları 3: Şişirilmiş dudaklar cumhuriyeti 20 Nisan 2024 | 905 Okunma Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 951 Okunma Yavaş orman 14 Nisan 2024 | 291 Okunma Sosyal çürüme yazıları 1: Üçüncü sayfa cumhuriyeti 13 Nisan 2024 | 757 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar