Bir sınıf sorunu olarak sevgisizlik

Sayın Altaylı, böyle ince manevralara başvurmak yerine insan sevmeyi denemelisin. Göreceksin, her şey daha güzel olacak.

Bakmayın siz Cübbeli’yi falan karşısına alıp yayıla yayıla Allah kitap anlattırdığına. Fatih Altaylı 28 Şubat sürecinin hem cürufu hem de “hık deyicisi”dir. İnsana, o biricik varlığa karşı duyduğu yoğun sevgisizlik de bu adamın en belirgin vasfıdır.

28 Şubat’ın karanlık dehlizlerinin medyadaki en karanlık tiplerinden biridir Altaylı. Başörtülüleri “kolundan tuttuğu gibi karakola götürmek” istediğini yazabilmişti asker kıyafeti giymiş darbecilerin postallarını yaladığı dönemde.

Köprünün altından çok sular akınca “sivil, dayanılmaz bir yürek” taklidi yapmaya başladı tabii. Fakat bu türden “küçük faşistlerin” içlerindeki sevgisizlik bir sınıfsal sorun olarak patlama yapma itiyadındadır. Fırsatını buldukları anda cerahatlerini salıverirler ortaya.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal çürüme yazıları 4: Ahlâkî pozculuk cumhuriyeti 23 Nisan 2024 | 433 Okunma Sosyal çürüme yazıları 3: Şişirilmiş dudaklar cumhuriyeti 20 Nisan 2024 | 908 Okunma Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 954 Okunma Yavaş orman 14 Nisan 2024 | 291 Okunma Sosyal çürüme yazıları 1: Üçüncü sayfa cumhuriyeti 13 Nisan 2024 | 759 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar