Amiraller, mahcup tazeler, ticariler

Emekli askerler görüşlerine çok güveniyorlarsa bir zahmet memleketteki yüz partiden birine girip siyaset yapacaklar

Reha Muhtar gibi söyleyecek olursak “gün geçmiyor ki güzel ülkemizde akıllara zarar yeni bir olay yaşanmasın sayın seyirciler.”

Emekli amirallerin darbe bildirisi, bu “akıllara zarar olaylar”ın yeni halkası sadece. Geçtiğimiz günlerde Monşer A.Ş.’ye bağlı emekli büyükelçilerin, ondan önceki günlerde de prostatlı emekli rektörlerin bildirilerini okumuş, ikisini de gülümsemeyle ve/veya alayla karşılamıştık.

Aslında, 12 bin lira emekli maaşlarıyla tabiri caizse “paşalar gibi yaşayan” bu amirallerin yoğun bozuk Türkçe içeren bu zıbıdık bildirilerine de gülüp geçmemiz gerekirdi. 15 Temmuz gecesi mıh gibi aklımızda olmasa doğrusu bunu rahatlıkla da yapabilirdik. Yahut iktidarı ana muhalefeti falan yekpare bir blok olarak 

 “bu ne zıbıdık bir bildiridir, emekli askersen haddini, hududunu bileceksin, zırvalama” demeyi başarabilseydi yine sorun olmayacaktı.

Fakat ne yazık ki güzel...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal çürüme yazıları 3: Şişirilmiş dudaklar cumhuriyeti 20 Nisan 2024 | 79 Okunma Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 921 Okunma Yavaş orman 14 Nisan 2024 | 287 Okunma Sosyal çürüme yazıları 1: Üçüncü sayfa cumhuriyeti 13 Nisan 2024 | 740 Okunma AK Parti İslamcılardan kurtulmalı mı? 09 Nisan 2024 | 1.124 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar