Alparslan Kuytul ve Aliya savunması

Alparslan Kuytul Alparslan Kuytul’u sevmem. Hem de hiç sevmem. Benim açımdan 3 temel sebebi var bunun.

Birincisi ve en önemlisi bir kez bile “Türkiye’den yana iken” görmedim Kuytul’u. Tuhaf, hatta tuhaf ötesi bir mesafesi var Türkiye’ye. Benzerini ancak Can Dündar’da falan görebiliriz bu mesafenin. “Uçak uçağı düşürür” meselesinde de, Suriye meselesinde de bu rahatsız edici mesafesi “bu adam yanlış adam” fikrimi güçlendirmiştir.

İkincisi, Kuytul’un “bir proje olarak” toplumun karşısına çıkması ve açık konuşmak gerekirse “gerekli malzemeyi sosyal medyadan dolaşıma sokma” konusunda gösterdiği aşırı gayrettir. Hoca gibi değil, bir kasaba politikacısı gibi davranmayı seçmesidir.

Üçüncüsü ise kadın meselesinden bir sürü başka meseleye “birinci sınıf bir kütleştirici” olarak var olmasıdır. “Bağlılarının zihinsel gelişimini durdurmaya yeminli” gibi davranmasıdır.

Doğrusu, bulduğum her fırsatta bu üç sebep üzerinden eleştirilerimi yönelttim Kuytul’a. Yöneltmeye de devam ederim gerek görürsem.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 856 Okunma Yavaş orman 14 Nisan 2024 | 285 Okunma Sosyal çürüme yazıları 1: Üçüncü sayfa cumhuriyeti 13 Nisan 2024 | 730 Okunma AK Parti İslamcılardan kurtulmalı mı? 09 Nisan 2024 | 1.121 Okunma Aşksızlara verme öğüt 07 Nisan 2024 | 773 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 2 yorum