Allah sayılarını artırsın

Perşembe günümü, Ankara Başkent Millet Bahçesi’nde ilki düzenlenen Çevrefest’te geçirdim. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevre konusundaki...

Perşembe günümü, Ankara Başkent Millet Bahçesi’nde ilki düzenlenen Çevrefest’te geçirdim. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevre konusundaki duyarlılığı artırmak için ağırlıklı olarak çocuklara ve gençlere yönelik güzel, temiz bir iş koymuş ortaya. Festivalden söz edeceğim tabii ama önce başka bir şey söylemem lazım.

Yolu Teknofest’in açtığı, Etnospor’un devam ettirdiği bu tür festivallerin sayılarını artmasını çok arzu eden biriyim. Çünkü “işin” buralarda olduğunu düşünüyorum.

O “işi” biraz açayım.

Aynı Perşembe gün Kahramanmaraş’ta Milli Eğitim Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle bir bilim festivali düzenlenmiş. Sosyal medyadan gördüğüm kadarıyla beş bine yakın lise öğrencisinin katıldığı şenlikte 200’e yakın bilim takımı kendi aralarında yarışmışlar. Robotlar, icatlar falan havada uçuşmuş.

Depremin yaralarını sarmanın ana iş olduğu bu şehirde bu faaliyetin de bir “yara sarmak” olduğunu düşündüm ilgili haberi okuyunca. Ve tabii şunu da: “Anadolu’nun bir şehrinde binlerce öğrenciyi bilim ve teknoloji konusunda mobilize eden şeyin adı Teknofest.”

Bir şey daha. İki yıl önce DERGİBİR’in düzenlediği dergi günleri ile...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İngiliz Yahudi medeniyetinin ölümü kimin eliyle olacak? 27 Temmuz 2024 | 5 Okunma Bu bir Mustafa Sarıgül yazısı değildir 22 Temmuz 2024 | 28 Okunma “Alırsın kıymetin bilmen, dükkân önün toz edersin” 21 Temmuz 2024 | 201 Okunma Geçtik beş artı biri, stereo bile değil artık 20 Temmuz 2024 | 407 Okunma 15 Temmuz ile hesaplaşma biçimleri 16 Temmuz 2024 | 1.451 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar