Cumartesi halkı

Birkaç gün önce bir vesileyle yeniden hatırlayınca dedim ki kendi kendime “uzun süredir bir fırsat bulup nakletmek istediğim bu kıssa için vakit bu pazarmış.”Bu, odur. Denir ki Medyen şehrinin insanları, yani...

Birkaç gün önce bir vesileyle yeniden hatırlayınca dedim ki kendi kendime “uzun süredir bir fırsat bulup nakletmek istediğim bu kıssa için vakit bu pazarmış.”

Bu, odur.

Denir ki Medyen şehrinin insanları, yani Davud peygamberin halkı, cumartesi günleri avlanmamak için Davud peygamberin kendisine söz vermişlerdi.

Yine denir ki başlangıçta Medyen halkının tamamı bu sözlerinde durdular. Fakat ne denilmiştir, “kaderin çarkı hikmet-i ilahi ile dönse gerek” denilmiştir ve de dosdoğru denilmiştir.

Hikmet-i ilahi kaderin çarkını bu defa şöyle çevirmiş: Haftanın diğer günleri gayetle az olan balıklar, cumartesi günleri suyun üzerinde oynaşmalarını çıplak gözle görecek kadar çoğalırlarmış.

Ahval böyle olunca insanın en büyük yoldan çıkarıcısı şeytan boş duracak değil ya. Bir vesvese salmış şehrin insanlarının içine. “Siz cumartesileri avlanmaktan değil, balık yemekten men edildiniz. Hem avlanmak yasak olsa bile ağlarınızı cuma gecesinden atar, pazar sabahı yasak bittiğinde de çekersiniz. Böylelikle bol bol nimetlenir, yasağı da delmemiş olursunuz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tam bir operasyon olarak Karabük Üniversitesi yalanları 26 Mart 2024 | 1.785 Okunma Sen sabır zannedersin, hâlbuki aşktır o 24 Mart 2024 | 315 Okunma Ersin’in “yaz” dediği yahut temsil krizinin bütün sorunları 23 Mart 2024 | 225 Okunma Sarhoştum, hatırlamıyorum 19 Mart 2024 | 1.176 Okunma Değişen bir şey aramak 17 Mart 2024 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar