“Adnan Oktar’a canım feda”

Adnan Oktar için adliye önünde “milyar tane evladım olsa Adnan Oktar’a feda olsun. Kendim dahil, canları ona feda olsun” diyen kadının yüzüne bakarken samimiyetinden bir an olsun şüphe etmedim. O kadın kendi...

Adnan Oktar için adliye önünde “milyar tane evladım olsa Adnan Oktar’a feda olsun. Kendim dahil, canları ona feda olsun” diyen kadının yüzüne bakarken samimiyetinden bir an olsun şüphe etmedim.

O kadın kendi canını da, olsa milyar tane evladının canını da gözünü kırpmadan Oktar’a feda edebilir.

Adı “kumbaraların efendisi”ne çıkan madrabaz Masum Bayraktar’ın, sağa sola yerleştirttiği “isimsiz sadaka kutuları”nı dağıtan delikanlı bunu yaparken o yapının devamlılığı için para topladığını değil, doğrudan cenneti satın aldığını düşünüyordur. Yaptığı işin birinin şahsi ikbali için para toplamaktan, insanları dolandırmaktan ibaret olduğunu bir dakika olsun aklına getirmiyordur.

Almanya’daki NSU üyesi o katiller “döner cinayetleri” sırasında 11 kişiyi vahşice öldürürken yanlış bir şey yaptıklarını bir an olsun düşünmemişlerdir. Birbirlerine kenetlenmişler, çok sevdikleri ülkelerini yabancı pisliklerden temizlemenin sarhoş edici mutluluğu ile mest olmuşlardır.

Örnekleri bazı Atatürkçü derneklerden Hristiyan gençlik kamplarına, IŞİD’den FETÖ’ye, PKK’dan Scientology’e kadar yaymak mümkün fakat gereksiz. Ne demek istediğim anlaşılmıştır sanırım.

Modern dünya insanın elinden inançlarını aldı, inanma duygusunu değil. O duygu orada öylece dururken de bunu nasıl kullanması gerektiğini çok çabuk fark etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal çürüme yazıları 4: Ahlâkî pozculuk cumhuriyeti 23 Nisan 2024 | 288 Okunma Sosyal çürüme yazıları 3: Şişirilmiş dudaklar cumhuriyeti 20 Nisan 2024 | 905 Okunma Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 951 Okunma Yavaş orman 14 Nisan 2024 | 291 Okunma Sosyal çürüme yazıları 1: Üçüncü sayfa cumhuriyeti 13 Nisan 2024 | 757 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar