Notlar

Cumartesi gecesi Yort Savul’unun konuğu Taha Kılınç idi. Taha konuşurken önümdeki kağıda kimi notlar aldım. İlki ve en önemlisi şu: “Bilmediğin meseleyi savunamazsın. Daha Mescid-i Aksa’nın neresi...

Cumartesi gecesi Yort Savul’unun konuğu Taha Kılınç idi. Taha konuşurken önümdeki kağıda kimi notlar aldım. İlki ve en önemlisi şu: “Bilmediğin meseleyi savunamazsın. Daha Mescid-i Aksa’nın neresi olduğuna dair doğru bilgi toplumda yeni yeni yerleşiyor. Bu, cehaletle hallolabilecek bir mesele değil. Filistin’i ve Aksa’yı ne kadar iyi bilirsek meselenin çözümüne o kadar çok yaklaşmış olacağız.”

Taha’nın vurguladığı ikinci mesele ise şu idi: İsrail konusunu barış ya da savaşla durdurmak mümkündür. Fakat bunun mümkün olabilmesi için mutlaka Müslüman ülkelerin net ve ortak hareket etmesi gerekir. Birbirlerinin kuyusunu kazma yarışına girmiş durumda olan İslam ülkeleri ile İsrail terör devleti sorunu çözülemez.

Ve bir not daha… Taha, “Filistin için bireysel olarak ne yapabiliriz?” sorumuza duraksamadan şu cevabı verdi: “Filistin için bireysel olarak bir şey yapmanın en güzel ve kolay yolu Filistin’e gitmektir. Aksa’yı, Kudüs’ü ve Filistin’i gezerek tanımaktır. Filistinli esnaftan alışveriş yapmaktır.”

***

Biliyorsunuzdur elbette, torbacılık yapmaktan yani uyuşturucu satmaktan haklarında dava açılan kimi ünlüler ve bu ünlüler ceza almasın diye alttan alta işini yapan bir medya düzeneği var yurdumuzda.

Hep söylüyorum yine söyleyeceğim. Hasbelkader bir dizide oynamış yakışıklı oğlanla güzel kıza “sanatçı” denilen bir ülkede yaşıyoruz. Ve bir ön kabul olarak da “sanatçıdır, ne yapsa yeridir” cümlesine inanmamız bekleniyor bizden. Hayır, hayır. Yağma yok. Az aşağıda, Tophane’de esrar alıp satan delikanlı neyle suçlanıyor ve kaç yıl içerde yatıyorsa sözgelimi Çağatay Ulusoy ya da Gizem Karaca isimli meşhur insanlar da aynı suçla suçlanmalı ve o kadar yatmalı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 921 Okunma Yavaş orman 14 Nisan 2024 | 287 Okunma Sosyal çürüme yazıları 1: Üçüncü sayfa cumhuriyeti 13 Nisan 2024 | 739 Okunma AK Parti İslamcılardan kurtulmalı mı? 09 Nisan 2024 | 1.124 Okunma Aşksızlara verme öğüt 07 Nisan 2024 | 774 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar