Ordaydın

Ordaydın.Elimi uzatsam dokunabileceğim kadar yakındın. Elimi uzatmadım. Korktum bundan. İnsan korkar, ayıplama. Beni çağırdığın yere gelirsem ateşin içine düşmüş kömür gibi olmaktan...

Ordaydın.

Elimi uzatsam dokunabileceğim kadar yakındın. Elimi uzatmadım. Korktum bundan. İnsan korkar, ayıplama. Beni çağırdığın yere gelirsem ateşin içine düşmüş kömür gibi olmaktan korktum. Ateşin içine düşen kömürün kaderi yanmaktır. Yanmaktan korktum. “Yanmazdın” diyebilir misin bana? Diyemezsin. Çünkü ateşsin. Ateşin hükmü yakmak, kömürün hükmü yanmaktır ki bu da yeteri kadar tuhaf. Kömür olmasa ateş yakmıyor, ateş olmasa kömür yanmıyor.

Ne sen yak ne ben yanayım.

Çünkü insan korkar. Korkmalıdır da. Hayat çizgisinin herhangi bir noktasında bir çift göz korkutmalıdır insanı. Ödünü patlatmalıdır. Çünkü o bir çift göz bir çift uçurumdur ve çünkü o bir çift göz, kaşlarının arasına kurulu bir patikada gözlerini bağlayıp “koş” demiştir sana. Koşabilir misin? Yapabilir misin bunu, göze alabilir misin? Dahası göze alman gereken bu mudur?

Koşma! Düşersin.

Bir düşten düşmektir en kötüsü. Çıktığı yüksekliği fark etmez insan teki düşlerken. Himalayalar’a tırmansan alaca tepe sayılır ayağının altındaki mesafe. Kanat takıp kartal olsan kimse sana “ne yapıyorsun” demez. Sormaz bunu. Düştesindir. Avını gökyüzünde görebilir, bakışlarını ona kilitleyebilir ve öylece uçabilirsin. Uçmanın o benzersiz keyfini yaşayabilirsin. Ne var ki bütün düşler dayanıksızdır. Bir parmak şıklatmasına, bir seslenişe, bir tıkırtıya bakar düşün bitmesi. Ve düşlerken o parmak da, o ses de, o tıkırtı da oradadır. Senin bütün gövdenle, bütün ağırlığınla düşmen için oradadırlar. Düşersin. Düşerken bir şey ararsın tutunacak. Bir çıkıntı, bir ağaç dalı, bir tuğla… Yoktur. Düşten düştüğünde geri dönüş yoktur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 917 Okunma Yavaş orman 14 Nisan 2024 | 285 Okunma Sosyal çürüme yazıları 1: Üçüncü sayfa cumhuriyeti 13 Nisan 2024 | 739 Okunma AK Parti İslamcılardan kurtulmalı mı? 09 Nisan 2024 | 1.124 Okunma Aşksızlara verme öğüt 07 Nisan 2024 | 774 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar