Gelmiş geçmiş en eğlenceli parti

Kemal Kılıçdaroğlu yönetimindeki Cumhuriyet Halk Partisi’dir ve bu benim açımdan tartışmaya açık bir mesele bile değildir.Niçin böyledir bu? Anlatmayı deneyeyim. Şurada anlaşalım önce:...

Kemal Kılıçdaroğlu yönetimindeki Cumhuriyet Halk Partisi’dir ve bu benim açımdan tartışmaya açık bir mesele bile değildir.

Niçin böyledir bu? Anlatmayı deneyeyim.

Şurada anlaşalım önce: CHP, kurulduğu günden bu yana hiçbir vakit “solcu bir parti” olmamıştır. Kaderinde, kodlarında, genetiğinde solculuk yoktur. CHP, Kemalist düzenin korunmasını ve sürmesini sağlamak için kurulmuş bir “müesses nizam partisi”dir. Gayetle bürokratik ve sıkıcı şekilde düzenin partisidir. “Memlekete komünizm gelecekse onu da biz getiririz” deyiverişteki rahatlıktır CHP.

Ya da, Kemal Kılıçdaroğlu partinin başına gelene kadar böyleydi bu.

Tuhaftır. Genel olarak “şöyle bir adamdır” diyemiyorsunuz Kılıçdaroğlu’na. Hani doktorların tarif ettiği bir “teflon kişilik” vardır. Biraz öyle anlayın bunu. “Nasıl bir adam değildir?” sorusunu ise sorabiliyor ve cevaplarını bulabiliyorsunuz fakat. Mesela “Türkiye’den yana bir adam değildir” diyebiliyorsunuz rahatlıkla. 15 Temmuz için kurduğu cümlelerden HDP ile yakınlaşmasına, FETÖ’nün eline verdiği kağıtları sallamasından memleketi sürekli “Avrupalı büyükleri”ne şikayet etmesine kadar böyle bu.

Yine tuhaftır, Kılıçdaroğlu için “siyaseten şöyle biridir” de diyemiyorsunuz. Belirgin ilkeleri, yapacağı-yapmayacağı işler listesi, kıracağı-kırmayacağı potlar listesi yok. Siyasetini tek bir meseleye, yani Erdoğan düşmanlığına kilitlemiş görünüyor ve bu düşmanlığı neredeyse çocukça bir dürtüsellikle bir dünya “benzemez iş” yapmasını sağlıyor. Tutarlılık arayamıyorsunuz. Aradığınızda bulamıyorsunuz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tam bir operasyon olarak Karabük Üniversitesi yalanları 26 Mart 2024 | 1.785 Okunma Sen sabır zannedersin, hâlbuki aşktır o 24 Mart 2024 | 315 Okunma Ersin’in “yaz” dediği yahut temsil krizinin bütün sorunları 23 Mart 2024 | 225 Okunma Sarhoştum, hatırlamıyorum 19 Mart 2024 | 1.176 Okunma Değişen bir şey aramak 17 Mart 2024 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar