Mesele Siyonizm değil Yahudiliktir

Siz bakmayın bazı “bu işlerden bir tek ben anlarım; benim dışımda kimse yoktur. Zaten ben gidince geride adam kalmayacaktır” kibriyle yazıp çizen birtakım isimlere. Meseleyi bilseler, “Siyonizm ayrı, Yahudilik...

Siz bakmayın bazı “bu işlerden bir tek ben anlarım; benim dışımda kimse yoktur. Zaten ben gidince geride adam kalmayacaktır” kibriyle yazıp çizen birtakım isimlere. Meseleyi bilseler, “Siyonizm ayrı, Yahudilik ayrı... Antisemitizm yapmak bize yakışmaz” demezler. Cehaletlerinden yapıyorlar.

Onların “Siyonizm ayrı, Yahudilik ayrı” derken karşımıza koyabildikleri insan kaynağı şudur: Sayıları 50’yi imkânı yok geçmeyecek Yahudi asıllı Marksist düşünür ile sayıları 100.000’i asla geçmeyecek bir takım Heterodoks Yahudi cemaatleri. Ha tabii bir de sayıları 10.000’i asla geçmeyecek 'bir çeşit vicdani retçi' yeni nesil solcu Yahudiler. Hadi küçük bir parantez de 'büyük oranda dünyadaki ana akım Yahudilikten ayrı gibi duran' Türk Musevi Cemaati için açalım.

Bu satırların yazarı olarak bendeniz de yakın zamana kadar, “Yahudilik ayrı, Siyonizm ayrı. Antisemitizm yapmamak lazım” fikrindeydim. Lakin okudukça, araştırdıkça işin rengi değişti.

Gelin sizi bir Yahudi’den haberdar edeyim. İsmi Gilad Atzmon. Dünyaca ünlü bir müzisyen ve düşünür. Göçebe Kimlik isimli önemli kitabı da Türkçeye çevrilmiş durumda. Gilad, kendisiyle Yusuf Genç tarafından Yeni Şafak için yapılmış söyleşisinde şu cümleleri kuruyor: Bakın yanlış bir okuma yapılıyor, İsrail problem değil. İsrail sadece problemin ortaya çıkan bir parçası, görünür olan parçası. Asıl problem, asıl hastalık Yahudiliğin seçilmişlik düşüncesi, üstün ırk inancı. Yani asıl problem Yahudi ideolojisidir. Siyonizm diye bir şey yok. Siyonizm, İsrail’in suçlarının üzerini örtmek için bir perde sadece. İsrail’in suçlarının Siyonizm'le ilgisi yok. İsrail, Yahudi devleti olarak kuruldu ve kendisini bu şekilde tanımlıyor. Siyonist bir devlet olarak kendini tanımlamıyor. Bakın burada da çok iyi bir numara yapıyorlar. Siyonizm, Yahudilik konuşulmasın diye uydurulmuş bir kelime. Yahudiliğin ırkçı, seçkinci sapkın ideolojisi konuşulmasın diye Siyonizm dediğimiz şeyi icat ettiler.

Ben son zamanlarda ısrarla “kamus namustur. Kavramlara sahip çıkalım. ‘Filistin sorunu’ yoktur, ‘İsrail sorunu’ vardır. ‘İsrailli yerleşimciler’ yoktur, ‘Yahudi işgalciler’ vardır. ‘Siyonizm tehlikesi’ yoktur, ‘Yahudilik problemi’ vardır” derken tam da buradan konuşuyorum. 

Hem kadim hem de yeni Yahudi teolojisini gözden geçirdiğinizde karşınıza çıkan 'müesses din' aşağı yukarı şöyledir: Yahudiler, sadece Yahudi olmak bakımından insanların geri kalanından üstündürler. Yahudi olmayan her birey Yahudiler'in emrine girmesi gereken, onların çıkarlarını koruyacak bireylerdir. İnsanlar arasında yaratılış bakımından eşitlik yoktur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tam bir operasyon olarak Karabük Üniversitesi yalanları 26 Mart 2024 | 1.785 Okunma Sen sabır zannedersin, hâlbuki aşktır o 24 Mart 2024 | 315 Okunma Ersin’in “yaz” dediği yahut temsil krizinin bütün sorunları 23 Mart 2024 | 225 Okunma Sarhoştum, hatırlamıyorum 19 Mart 2024 | 1.176 Okunma Değişen bir şey aramak 17 Mart 2024 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar