Trump için bulunmaz malzeme!..

ABD seçimleri yaklaşırken, Donald Trump ve Hillary Clinton’un adaylıkları da (şayet son dakika sürprizi olmazsa) kesinleşmiş gibi. Orlando saldırısı bu arada Trump’a müthiş bir malzeme oldu!.....

ABD seçimleri yaklaşırken, Donald Trump ve Hillary Clinton’un adaylıkları da (şayet son dakika sürprizi olmazsa) kesinleşmiş gibi. Orlando saldırısı bu arada Trump’a müthiş bir malzeme oldu!..

Amerika’nın en önemli turistik bölgelerinden biri, korkunç bir katliama sahne oldu… Her ne kadar Orlando ve katliamın gerçekleştiği Orange kasabasında şimdilik olağanüstü hâl ilan edilmişse de, bu olayın ABD turizmine bir sekte vurması beklenmiyor. Zira gerek Amerikan medyası gerek ülkenin imajı, terör tehdidine karşı sıkı tedbirleri ve genel olarak insanlarda yerleşmiş olan algı, güven duygusunu öne çıkarıyor. Ancak her şeye rağmen, 2001 yılından beri ABD toplumunun da; terör tehdidi karşısında, eskiye nazaran hayli tedirgin olduğu, en ufak bir hadisede panikleme durumunun ortaya çıktığı ve özellikle alınan sıkı güvenlik tedbirleri sebebiyle, insanların normal hayat akışında büyük aksamaların meydana geldiği bir vaka… Orlando’da, 49 kişinin ölümü ve 53 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan saldırının, hayli sarsıcı etkiler yapması kaçınılmaz görünüyor.
Hadisenin güvenlik ve adli boyutu da bir hayli gürültü koparacak gibi. Zira daha önce FBI tarafından sorgulanmış olan ve takip altında olduğu belirtilen bir kişinin, korkunç eylemi gerçekleştirmeden 4 saat evvel, âdeta kendisini ihbar etmesi, neredeyse gelin beni durdurun anlamında sosyal medya üzerinden yayın yapmış olması, herhâlde üzerinde durulması gereken önemli bir nokta. Keza, takip altında olduğu söylenen failin iki kere yasal yollardan silah satın almış olması… Neyse, bunları FBI zaten fazlasıyla soruşturacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatan kurtarmak… Dümen çevirmek!.. 23 Mart 2024 | 4 Okunma Dünyanın taşıyamayacağı vicdani yük… 30 Ocak 2024 | 9 Okunma Blinken dördüncü defa turlarken… 06 Ocak 2024 | 110 Okunma İsrail savaşı yaymakta kararlı!.. 04 Ocak 2024 | 151 Okunma 2024 de iyi başlamadı!.. 02 Ocak 2024 | 107 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar