PKK ve halk düşmanlığı…

Bölücü terör örgütü, son zamanlarda sürekli olarak yaptığı “serhildan-başkaldırı” çağrılarına karşılık bulamayınca, yeniden tedhiş ve terörle halkı korkutup...

Bölücü terör örgütü, son zamanlarda sürekli olarak yaptığı “serhildan-başkaldırı” çağrılarına karşılık bulamayınca, yeniden tedhiş ve terörle halkı korkutup, kendi safına çekmeye çalışıyor.

Gazetemizin dünkü nüshasında, Güneydoğu’da yaşayan halkın, terör örgütüne karşı gösterdiği duruşu yansıtan iki önemli haber vardı. İlki Şırnak’ta toplanan 120 aşiret yetkilisi ve kanaat önderinin, PKK’ya karşı devletin yanında yer aldıklarını ilan eden haberdi. İkincisi ise, terör örgütü mensuplarının telsiz konuşmalarında; dışa vurdukları panik, öfke ve düpedüz halk düşmanlığı olarak, ortaya koydukları tavırdı. Ta başından beri, bölgede yaşayan Kürt halkını kendi safına çekebilmek için, sivil ve korunmasız vatandaşlara karşı, en vahşi ve insafsız saldırıları yapan PKK, bir türlü istediğini elde edemedi ve vatandaşın desteğini arkasına alamadı. Maruz kaldıkları korkunç katliamlara rağmen, bu vatandaşlar bölücü örgüte karşı hep mesafeli durdu. Geçmiş dönemlerde, devletin çok yanlış politikaları karşısında dahi, bu tavır değişmedi. En son 7 Haziran seçimlerinden sonra, sürekli olarak tekrarladıkları “serhildan-başkaldırı” çağrılarına da, bekledikleri karşılığı alamadılar. Tam aksine, halk devletin yanında yer aldığını daha net biçimde ortaya koydu.

İşte bu durum bölücüleri büsbütün çileden çıkardı ve halka karşı kin ve öfkelerini saklayamaz duruma getirdi. Telsiz konuşmalarında ne diyor teröristler? “Bizi fareler gibi ortada bıraktılar… Gerektiğinde indirin…” Yani öldürün. Neden? “Korku ve şiddet onları kendine getirecektir…”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatan kurtarmak… Dümen çevirmek!.. 23 Mart 2024 | 4 Okunma Dünyanın taşıyamayacağı vicdani yük… 30 Ocak 2024 | 9 Okunma Blinken dördüncü defa turlarken… 06 Ocak 2024 | 110 Okunma İsrail savaşı yaymakta kararlı!.. 04 Ocak 2024 | 150 Okunma 2024 de iyi başlamadı!.. 02 Ocak 2024 | 107 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar