NATO’da ve BM’de restleşmeler

Türkiye’de iç siyaset çevreleri kör ve kısır bir tartışmanın içinde debelenirken, bölgemiz ve dünya genelinde yeni gelişmeleri ne derece takip ediyoruz acaba? Buna karşı tedbirlerimiz yeterli mi?

Birleşmiş Milletler Teşkilatı 74 yaşında. Kuzey Atlantik İttifakı da 70 yaşında… Birincisine neredeyse bütün dünya devletleri üye… İkincisi de tarihin gördüğü en büyük savunma ittifakı. Ama her ikisinde de büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bunun temel sebebi de, her iki kuruluşun yapısındaki dengesizlikler, adaletsizlikler ve netice olarak günümüzün şartlarına ve ihtiyaçlarına cevap veremez duruma gelmiş olmaları… Gazetemizin bugünkü manşetinde, NATO’da yaşanan ve ülkemizin doğrudan taraf olduğu veto restleşmesini okuyacaksınız. Teşkilatın iki önemli savunma planı söz konusu… Birisi Kuzey’de Baltık ülkeleri ile ilgili tehditlere karşı hazırlanan Baltık Planı.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatan kurtarmak… Dümen çevirmek!.. 23 Mart 2024 | 4 Okunma Dünyanın taşıyamayacağı vicdani yük… 30 Ocak 2024 | 9 Okunma Blinken dördüncü defa turlarken… 06 Ocak 2024 | 110 Okunma İsrail savaşı yaymakta kararlı!.. 04 Ocak 2024 | 150 Okunma 2024 de iyi başlamadı!.. 02 Ocak 2024 | 107 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar