Miçotakis’in ayakları yerden kesildi ama...

Türkiye Gazetesi Yazarı İsmail Kapan'ın bugünkü (19.05.2022)''Miçotakis’in ayakları yerden kesildi ama...'' başlıklı yazısı.

ABD ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin fiilî sonucu protektoradır… Güçlü devletin zayıf olanı tek taraflı himaye etmesi. Bu durumda zayıf devletin “egemenlik” kabiliyeti hak getire! Ama Yunanistan akıllanmış değil!..

Yunanistan Başbakanı Kriyakos Miçotakis, ABD’de beklediğinin de ötesinde iltifat görünce ayakları yerden kesiliverdi… Eh, öyle böyle değil, Beyaz Saray’da "Bidenopulos" oturuyor! Yunan Lobisinin taktığı isimden memnun olan Joe Biden, misafirini Yunan Bayrağını simgeleyen kravatla (mavi-beyaz) karşılamış. "Merhaba, ben Joe Bidenopulos" diye de espri yapmış. Bunlar Miçotakis için az şey değil. Ekonomisi serapa batık ve on yıllarca düzelmesi imkânsız gibi. Ama o ve hükûmeti, ha bire silah satın alıyor. Sayın Hulûsi Akar’ın daha önce ifade ettiği üzere, bütün bu askerî harcamalar eğer yalnız savunma içinse çok fazla, Türkiye için ise çok az!..

Yunanistan malum ABD ile beş yıllık savunma iş birliği anlaşması imzaladı ve bunun sonucu olarak Yunan toprağının hemen her yerine ABD askerî gücü...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatan kurtarmak… Dümen çevirmek!.. 23 Mart 2024 | 3 Okunma Dünyanın taşıyamayacağı vicdani yük… 30 Ocak 2024 | 6 Okunma Blinken dördüncü defa turlarken… 06 Ocak 2024 | 107 Okunma İsrail savaşı yaymakta kararlı!.. 04 Ocak 2024 | 149 Okunma 2024 de iyi başlamadı!.. 02 Ocak 2024 | 104 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar