İsrail bombalasın, Filistin sessiz kalsın!

ABD ve AB, papağan gibi her seferinde İsrail’in kendini savunma hakkından bahsediyor. Ama söz konusu Filistin olunca, dilini yutuyor. İsrail istediği zaman bombalayabilir, Filistin de buna katlansın öyle mi? 

Ramazan ayı geldi, ama ne hazindir ki, İslam âlemi bu mübarek iklimi gerçekten idrak edip, hakkıyla ibadet etmek ve manevi hazzını yaşamak imkânından mahrum… Zira her taraf kan revan içinde!.. 2011 yılından beri Suriye gibi, ateş ve barut çemberinde kavrulan Libya’da yalnızca hafta sonu cereyan eden çatışmalarda en az iki yüz kişi hayatını kaybetti. Aynı durumdaki Yemen’de kaç kişinin öldüğünü bilen var mı? Daha da ötesi Yemen’de bugüne kadar kaç yüz bin çocuğun açlık ve hastalıktan öldüğünü bilen var mı? Peki, dünyanın Yemen’de olup bitenlerle ilgili bir kaygısı, tasası var mı? Peki ya Filistin? Yetmiş yıldan beri İsrail zulmü altında inleyen Filistinliler, son kırk sekiz saatte, aralarında bebekler, çocuklar ve hamile kadınların da olduğu en az 25 şehit verdi. 150’den fazla da yaralı var. Fakat İsrailli aşırı sağcı vekil Smotrich, bu katliamı az buluyor. “En az 700 Filistinli öldürülmeliydi…” diyor. Gazze şeridi zaten yıllardan beri açık hava hapishanesi durumunda ve çoğu yerleri enkaz yığınına dönüşmüş. Ama Yahudilerin kini bir türlü bitmiyor. İsrailli bakan Gazze’yi tekrar işgal etmeliyiz diyor. Bu barbarlığa karşı dünya ne diyor peki? Hiç! İsrail’in kendini savunma hakkından dem vuruyor. ABD ve AB yetkilileri bu konuda papağandan farksız… AB Komiseri Mogherini, Filistinlilere uslu durun çağrısı yapıyor. Ama daha da ötesi, Trump Filistinlileri açıkça ve küstahça tehdit ediyor. “İsrail’e karşı gelmeniz size sefaletten başka bir şey getirmez” diyor.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatan kurtarmak… Dümen çevirmek!.. 23 Mart 2024 | 4 Okunma Dünyanın taşıyamayacağı vicdani yük… 30 Ocak 2024 | 8 Okunma Blinken dördüncü defa turlarken… 06 Ocak 2024 | 110 Okunma İsrail savaşı yaymakta kararlı!.. 04 Ocak 2024 | 150 Okunma 2024 de iyi başlamadı!.. 02 Ocak 2024 | 107 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar