İcraat Koalisyonu…

Erken seçim opsiyonu şimdilik en ötede duruyor. Bir koalisyon hükümetini hayata geçirmek için, talepler ve baskılar devam ediyor. Galiba olacak!.. Hükümet kurma yolunda resmî prosedürün başlaması için 3...

Erken seçim opsiyonu şimdilik en ötede duruyor. Bir koalisyon hükümetini hayata geçirmek için, talepler ve baskılar devam ediyor. Galiba olacak!..

Hükümet kurma yolunda resmî prosedürün başlaması için 3 Temmuz’u beklemek gerekiyor. Ancak seçim günü akşamından başlayarak bugüne dek, hangi koalisyon formülünün işlerlik kazanacağı hususunda, gayriresmî temaslar ve kulis çalışmaları tam gaz devam ediyor… Parti liderlerinden hayli karışık ve kararsız sinyaller gelse de, giderek gerçek tutumlarını ortaya koyma yönünde zaman ve zemin daralıyor. Herhalde hiçbir genel başkan, bir erken seçimin (yahut tekrar seçimin) sorumlusu olarak halkın karşısına çıkmak istemez. Zira faturanın çok ağır olma ihtimali yüksek!.. İstese de istemese de, herkes uzlaşmacı olmak zorunda. Bu zorunluk karşısında artık siyasilerin samimiyet derecesini araştırmaya gerek var mı, faydası var mı, işin teferruat kısmı. Zahire göre hareket ederek, her partinin durduğu noktayı tespit etmek ve ülkeyi yönetecek yeni hükümete destek ya da köstek anlamındaki katkılarını izlemek durumundayız.

7 Haziran akşamından beri, ülkeyi hükümetsiz bırakmamak adına, üstüne düşeni yapmaya en hazır görünen parti, tartışmasız AK Parti. Bunu teslim edelim. Meclis’teki en büyük parti olarak, tabiatıyla bu sorumluluğu ortaya koyması zaten beklenirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatan kurtarmak… Dümen çevirmek!.. 23 Mart 2024 | 3 Okunma Dünyanın taşıyamayacağı vicdani yük… 30 Ocak 2024 | 6 Okunma Blinken dördüncü defa turlarken… 06 Ocak 2024 | 107 Okunma İsrail savaşı yaymakta kararlı!.. 04 Ocak 2024 | 149 Okunma 2024 de iyi başlamadı!.. 02 Ocak 2024 | 106 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar