Hedefe kilitlenmek…

Siyasi tartışmaların doğru zeminde, doğru biçimde sürdürüldüğünü söylemek mümkün mü? Mesela Lozan’ı tartışırken, kim neyi anlatmak istiyor? Mesela verilen tepkilerin doğruluk...

Siyasi tartışmaların doğru zeminde, doğru biçimde sürdürüldüğünü söylemek mümkün mü? Mesela Lozan’ı tartışırken, kim neyi anlatmak istiyor? Mesela verilen tepkilerin doğruluk ölçüsü hangi seviyede?

Ağaca odaklanıp ormanı gözden kaçırmak… Türkiye hâlihazırda olağanüstü bir dönemden geçiyor. Böyle olduğu için de, yönetimde olağanüstü hâl şartları uygulanıyor. Fransa, bizim ülkemizde cereyan eden olayların onda biri oranında bir asayişsizlik durumu hâsıl olunca, tereddütsüz olağanüstü hâl ilanına gitti. Bir yıldan beri devam eden bu duruma içeride ve dışarıda kimse sesini çıkarmıyor. Amerika, ölçek olarak bizdeki olayların yüzde biri kadar bile olmayan mahalli bir hadise zuhur edince hemen o bölgede olağanüstü hâl ilan etmekten çekinmedi. Bütün bunları yapanlar ve destekleyenler, sıra bize gelince sandıktaki yüzlerini çıkarıveriyorlar… Ulusal güvenliğine yönelmiş çok ciddi tehlikelere maruz kalmış, beka sorunu niteliğinde devasa problemlerle boğuşan ülkemizin, egemenlik haklarını kullanmasına kendilerince kulp takmaya kalkışıyorlar. Bunun esasen bir kıymet-i harbiyesi de yok. Ama içeriden bazı kesimlerin, bu tür tezviratı dayanak yapmak suretiyle, politika yapıyormuş edalarına girmesi millî menfaatlere zarar verir!..
Mesela biz, bazılarının “devletin tapusu” dediği Lozan’ı gerektiği gibi tartışabiliyor muyuz? Yahut şöyle ifade edelim; Lozan’ı bu şekilde eksik ve yanlış tartışırken, neleri gözden kaçırıyoruz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatan kurtarmak… Dümen çevirmek!.. 23 Mart 2024 | 3 Okunma Dünyanın taşıyamayacağı vicdani yük… 30 Ocak 2024 | 6 Okunma Blinken dördüncü defa turlarken… 06 Ocak 2024 | 107 Okunma İsrail savaşı yaymakta kararlı!.. 04 Ocak 2024 | 149 Okunma 2024 de iyi başlamadı!.. 02 Ocak 2024 | 106 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar