Gittiği yere kadar!..

Darbe kalkışması sonrasında başlatılan soruşturma ve kovuşturma süreci, nedense bazı dostlarımızı(!) telaşlandırmış görünüyor… Ha bire endişelerini dile getiriyorlar. Darbecileri alenen...

Darbe kalkışması sonrasında başlatılan soruşturma ve kovuşturma süreci, nedense bazı dostlarımızı(!) telaşlandırmış görünüyor… Ha bire endişelerini dile getiriyorlar. Darbecileri alenen himaye yani!..



Darbe yapmaya kalkışan, FETÖ çetesi ve uzantıları için fena hâlde endişelenen dâhilî ve hârici malum çevreler; nedense 15 Temmuz gecesi hayatını kaybeden 246 ve yaralanan 2 bin 185 vatandaşımız için bir defa dahi üzüntü beyanında bulunmadılar. Burada açık bir ikiyüzlülük ve sinsilik var. Darbecilerin sivil vatandaşlara ve devletin resmî görevlilerine karşı hunharca kullandığı silahların bir kısmı, teşhir edilmeye başlandı. Şimdi “insancıl” takılan o Batılılara bir sormak lazım: Sizde bir mantar tabancası patladığı vakit, ortalığı ayağa kaldırıyorsunuz… Peki, bunca katliam ve tahribat karşısında, devletin hukuk kuralları içinde bu isyancı çeteye karşı gerekli adımları atmasından niçin rahatsız oluyorsunuz?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün darbeci çetenin bombaladığı ve elli polisimizin şehit düştüğü Gölbaşı’ndaki Özel Harekât Merkezini ziyaret etti ve önemli açıklamalarda bulundu: “Soruşturmaların genişlemesinden endişe duyuyorlarmış… Suçluysa evet. Kalkışmayla ilgili, sonuna kadar her şey soruşturulacak.” Aynen öyle! Darbe teşebbüsü izlerinin gittiği her yere kadar gitmeli ve her şey ama her şey, gün ışığına çıkarılmalı. Aksi hâlde, bu fitnenin önüne geçilemez.
Sayın Erdoğan, Gölbaşı’ndaki konuşmasında; tutuklanan FETÖ üyesi darbeci generaller için, endişelerini belirtmenin çok ötesinde sivri laflar eden, Orta Doğu’dan sorumlu CENT-COM Komutanı General Josef Votel’a da haddini bildirdi. Çizmeyi hayli aşan ve birilerini fena hâlde ele veren Votel’ın söyledikleri, esasen 15 Temmuz kalkışmasının arkasında yer alan “üst aklın” kimliğini net biçimde ifşa ediyor. ABD’li general, alenen şunları söylüyor: “İrtibat içinde olduğumuz birçok muhatabımız ya görevden alındı veya tutuklandı. Bu durum operasyonlarımızı sıkıntıya sokacak…”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatan kurtarmak… Dümen çevirmek!.. 23 Mart 2024 | 4 Okunma Dünyanın taşıyamayacağı vicdani yük… 30 Ocak 2024 | 9 Okunma Blinken dördüncü defa turlarken… 06 Ocak 2024 | 110 Okunma İsrail savaşı yaymakta kararlı!.. 04 Ocak 2024 | 150 Okunma 2024 de iyi başlamadı!.. 02 Ocak 2024 | 107 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar