Bu facianın sebebi ne ve müsebbibi kimler?

Hemen her sene yaşanan dehşet verici “Tarım İşçileri” kazaları, acaba bir gün son bulur mu? Bu yürek parçalayıcı manzaraların bir sorumlusu var mı? Son olarak Manisa’nın Salihli ilçesi...

Hemen her sene yaşanan dehşet verici “Tarım İşçileri” kazaları, acaba bir gün son bulur mu? Bu yürek parçalayıcı manzaraların bir sorumlusu var mı?

Son olarak Manisa’nın Salihli ilçesi Çökelek köyünü vurdu. Tam on beş cenaze… Yedisi aynı aileden!.. Buna benzer felaketler, her sene yaz mevsiminde tekerrür ediyor. Her facianın ardından, hayatını kaybeden fakir fukara insanların yürek parçalayıcı hikâyelerini duyarız. Devlet yetkililerinin resmî, soğuk ve netice itibariyle sönen hayatlara hiçbir faydası olmayan klişe beyanlarını dinleriz. Ama ateş düştüğü yeri yakar. Çökelek köyünde olduğu gibi… Kilosu 1.5 liradan bağ yaprağı toplamak için, gecenin karanlığında evlerinden çıkan on beş kişi, içine doluştukları açık kasa kamyonetle kafa kafaya çarpışan süt tankerinin altında, metrelerce sürüklenerek feci şekilde can verdi. Şimdi bu facianın sebebi veya sebepleri nedir? Bunun sorumlusu veya sorumluları kimlerdir? Bu soruyu öylesine soruyorum. Yani tatmin edici bir cevap alabileceğimi beklemiyorum açıkçası.
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş; “Bütün işaretler kamyon şoförünün uyuduğunu gösteriyor. Ama kamyonet şoföründe de kabahat var. Kurallara uymamış…” diyor. Ve çaresizce şunları söylüyor: “Artık kurallara uyalım ve insanlar bu şekilde ölmesin…” Evet, bu kadar! Valinin yapacağı fazla bir şey yok. Söyleyeceği başka bir şey de yok… Kazanın vuku bulduğu Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz, ağlayarak âdeta bir çaresizliği haykırıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatan kurtarmak… Dümen çevirmek!.. 23 Mart 2024 | 4 Okunma Dünyanın taşıyamayacağı vicdani yük… 30 Ocak 2024 | 9 Okunma Blinken dördüncü defa turlarken… 06 Ocak 2024 | 110 Okunma İsrail savaşı yaymakta kararlı!.. 04 Ocak 2024 | 151 Okunma 2024 de iyi başlamadı!.. 02 Ocak 2024 | 107 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar